• Načítám...
>

Prahu 11 trápí autovraky a odstavená auta

  • 18. dubna 2023,
  • 12:50,
  • PRAHA 11,
  • Veronika Kuželková

Nepojízdná auta, která zbytečně zabírají parkovací místa a hyzdí pražské ulice, dlouhodobě trápí i obyvatele Prahy 11. Proto se místní radnice opřela do jejich odstranění. Jen pro představu, v roce 2021 bylo z veřejných komunikací ve správě MHMP/Praha 11 odstraněno celkem 134 vozidel, v roce 2022 bylo odstraněno celkem 107 vozidel a v letošním roce to bylo doposud zatím 16 vozidel.

Reklama

Radnici Prahy 11 se podařilo z ulic za poslední necelé tři roky odstranit více než 250 odstavených automobilů a autovraků. Kvůli nim přicházeli místní obyvatelé o parkovací místa, kterých je i tady, tak jako v ostatních městských částech, nedostatek.  

"My máme takový sofistikovaný způsob na Praze 11, kdy na to máme vyčleněného člověka, který v rámci svého pracovního zařazení monitoruje autovraky, pravidelně objíždí celý katastr Jižního Města, monitoruje, protože to auto se třeba někde zastaví, nechá se odložené a my ho v té době už monitorujeme, když to řeknu jednoduše a pak v průběhu doby se z toho stane autovrak a tak dále, ale my už máme vyfocený původní stav, máme vyfocené SPZ, takže pak můžeme dohledat nebo nám to umožňuje lehčeji dohledat majitele toho vozu," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11), radní MČ Praha 11.

Největší progres jedenáctka zaznamenává v průběhu letních měsíců, kdy sem najíždí mnoho lidí a auta se začínají hromadit. 

"Další věc jsou pak vraky, kdy už hrozí nějaká ekologická škoda a pak hrozí, že do toho vlezou děti, budou si v tom hrát, mohou se zranit a tak dále, to také řešíme, řešíme to samozřejmě ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy a se Správou služeb hlavního města Prahy, která to potom finálně odváží. Já bych tady na kameru chtěl hlavně říci, že zlikvidování jednoho autovraku, který bude stát třeba tady někde u chodníku, trvá 4 - 6 měsíců," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11), radní MČ Praha 11. 

Pro ilustraci se dá říci, že například 134 odstraněných automobilů se rovná přibližně jednomu parkovišti, které potom obyvatelům Jižního Města logicky chybí. Kdyby chtěl někdo z obyvatel Prahy 11 nahlásit autovrak či jiné dlouhodobě odstavené vozidlo, neváhejte situaci nahlásit na email vraky@praha11.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu