• Načítám...
>

V Praze 13 se konal Den ústního zdraví

  • 21. března 2022,
  • 16:59,
  • PRAHA 13,
  • Lucie Sinková

Slunečné počasí korespondovalo s názvem náměstí, kde se konala tradiční akce Den ústního zdraví. Rodiny s dětmi, ale i děti ze škol a školek si mohly interaktivně vyzkoušet, jak se starat o své zuby a taky zjistit, co se s nimi děje, když se příliš často konzumují sladké nebo kyselé potraviny. Celou akci pořádala městská část Praha 13 společně se Stomatologickou komorou České republiky.

Reklama

Jak správně čistit své zuby se dozvěděli všichni ti, kteří dorazili na Sluneční náměstí na Praze 13.

"Čistit chrup musíte hlavně tak dlouho, dokud není čistý. To je ta nejzásadnější věc, když se někdo ptá, jestli čistit dvě nebo tři minuty. Hodně v tom pomáhají, dle mého názoru, někteří kolegové to nemají rádi, elektrické zubní kartáčky, které jsou dnes už nesmírně sofistikované, hodně je důležité používat mezizubní kartáčky," řekl Roman Šmucler, prezident České stomatologické komory.

Podle prezidenta České stomatologické komory Romana Šmuclera si dnešní děti umí, na rozdíl od těch předchozích generací, s čištěním zubů celkem solidně poradit.

anketa

Světový Den ústního zdraví připadá každoročně na 20. března. Městská část Praha 13 společně se stomatologickou komorou České republiky ho uspořádala den poté. 

"V pondělí proto, že přeci jenom všední dny tady na sídlišti na třináctce jsou tady víc živé, než víkendy. Protože většinou, když začíná jaro a je hezké počasí, tak spousta lidí o víkendu odjíždí na chaty a podobně. Všední den se nám jevil jako lepší. Už jen mimo jiné z toho důvodu, že jsou tady v rámci školní výuky i školy, že jsme je sem mohli dostat, kdežto o víkendu by to nešlo," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Kromě dětí ze škol a školek akci s mottem Nečistíš, zaplatíš, navštívily v odpoledních hodinách také rodiny s dětmi a všichni účastníci se tak postupně od studentů dentální hygieny dozvídali, jak se pečlivě starat o svůj chrup. Rovnou si to mohli i v jednotlivých stáncích prakticky vyzkoušet a také porovnat, jaký je rozdíl mezi manuálním čištěním, klasickým kartáčkem a elektrickým kartáčkem. Nechyběly ukázky toho, co se zuby provede sladký nápoj nebo kyselá zálivka. A pro nejmenší bylo připravené i divadlo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu