• Načítám...
>

V Dalejském parku otevřeli nové hřiště pro děti

V Praze 13 přibylo nové dětské hřiště. Stojí v Dalejském parku na Velké Ohradě a nabízí vše, co by si děti mohly od hřiště přát. Radnice myslela na ty nejmenší, ale užijí si tady i starší děti. Hřiště stálo přes sedm milionů korun a přispěl na něj také Magistrát hlavního města Prahy.

Reklama

V Praze 13 je zase o místo více, kde mohou rodiče trávit čas s dětmi. V Dalejském parku slavnostně otevřeli nové dětské hřiště s mnoha zábavními prvky. A když otevřeli, tak samozřejmě s dětmi, které ihned všechny novinky řádně prozkoumaly a znalecky ohodnotily.

anketa

"Jak se ti nové hřiště líbí?"

"Hodně."

"Co sis nejvíce užívala zatím?"

"Asi ty prolézačky."

"Mně se to hodně líbí a nejvíce jsem si užil ten domeček."

"Nejvíce jsem si užila to točící na prolézačce."

Nové hřiště nabízí prolézačky, skluzavky, houpačky, pískoviště a dokonce i kolotoč, zkrátka všechno, co by se dalo od dětského hřiště očekávat. Plocha hřiště je ale vybavená bezpečnostním materiálem, aby nedocházelo k vážným úrazům.

"Vzhledem k tomu, že v okolní zástavbě je opravdu široké spektrum obyvatel, od těch nejmenších až po ty nejstarší, tak i to hřiště jsme koncipovali pro ty nejmenší, které je ohrazeno a zastíněno plachtou, až pro ty patnáctileté, kteří se mohou vyblbnout na té velké konstrukci," řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka MČ Praha 13.

Dětské hřiště stojí na území poměrně nového parku, který tady vznikl před několika lety. Za tu dobu už tady radnice nechala postavit také venkovní posilovnu, to aby si tady přišli na své i ti starší a mohli si zacvičit na vzduchu.

"Je to takové komplexní zařízení pro celou rodinu, může si tady zacvičit táta, mohou si tady zahrát stolní hry, malé děti si tady mohou hrát, maminky mohou posedět, jsou tady i vodní prvky, takže je to skutečně fungl nové hřiště, které vzniklo na místě bývalé navážky, kterou jsme nechali odvézt a v tuto chvíli je tady pěkný park," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

A ještě jedna zajímavost se tady v parku ukrývá. Nově narozená "prťata" v Praze 13 teď dokonce na vítání občánků dostávají certifikát a stávají se společně kmotry nově vysazených stromků, které budou zdobit prostor Dalejského parku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu