• Načítám...
>

Komunikace v okolí metra Černý Most čeká rekonstrukce

  • 28. dubna 2023,
  • 15:39,
  • PRAHA 14,
  • Veronika Kuželková

V závěru letošních letních prázdnin má Technická správa komunikací dokončit úpravu křižovatky ulic Mansfeldova a Bryksova v Praze 14. Bude zvýšena na úroveň dlážděné plochy před stanicí metra. Součástí této investiční akce bude i rekonstrukce vozovky od rekonstruované křižovatky směrem k obchodnímu centru po odbočku k sídlu Policie ČR a také rozšíření místní problematické pěší komunikace na šíři čtyř metrů. Cílem projektu je kromě zajištění chybějící bezbariérovosti také zvýšení bezpečnosti chodců. K němu přispěje i vybudování nového přechodu a řádné nasvětlení všech tří přechodů.

Reklama

Cesta po chodníku vedoucím od stanice metra Černý Most k obchodnímu centru není pro většinu moc příjemným zážitkem. Své o tom ví nejen maminky s kočárky, ale i všichni ostatní chodci, proto se radnice čtrnáctky rozhodla situaci řešit. Plánovaná rekonstrukce se ale nebude týkat pouze chodníku, ale například i úpravy křižovatky ulic Mansfeldova a Bryksova. Součástí akce bude i rekonstrukce vozovky směrem od křižovatky k obchodnímu centru po odbočku u sídla Policie České Republiky.

"V první řadě uděláme zvýšenou plochu křižovatky, která zvýší bezpečnost pro chodce, bude doplněn přechod pro chodce v místě stávajícího místa pro přecházení, veškeré přechody budou nasvíceny a s tím se sveze v ruce i úprava chodníku podél komunikace Bryksova směrem Černý Most. Bude rozšířen na čtyři metry," řekl Petr Urbánek, technik přípravy a realizace, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a. s..

"Tato komunikace se nachází na hlavní pěší trase, kudy chodí denně oběma směry tisíce návštěvníků obchodního centra, a to nejen z Prahy 14, ale i z různých částí Prahy. Jde tedy o velmi frekventovanou komunikaci, kde už z logiky věci je patrné, že šířka 1,5 metru je kapacitně nedostačující," řekla Soňa Tománková (Hnutí NAŠE Čtrnáctka), místostarostka, MČ Praha 14.

"Obchozí trasy v současné době usilovně řešíme v rámci jak hendikepovaných občanů, tak i například maminek s dětmi, protože i pro ně to bude větší komplikace, než pro běžného chodícího člověka. Stanovujeme je, připravujeme je a veškeré objízdné trasy budou včas zveřejněny, aby lidé netápali," řekl Petr Vomáčka, vedoucí odboru dopravy, MČ Praha 14.

Práce započnou na přelomu května a předpokládaná doba realizace jsou tři měsíce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu