• Načítám...
>

Praha 14 podporuje lokální ekonomiku

Městská část Praha 14 spouští další vlnu projektu na oživení lokální ekonomiky - systém Corrency. I tentokrát je jeho záměrem posílit koupěschopnost místních obyvatel. Občané získají od radnice příspěvek, kterým mohou podpořit místní obchody a poskytovatele služeb. Nakoupit a prodat lze v podstatě vše, výjimku tvoří pouze alkoholické nápoje a tabákové výrobky.

Reklama

Městská část Praha 14 spouští další ročník oblíbeného projektu na oživení lokální ekonomiky, systém Corrency. Občané dostanou od radnice příspěvek, díky kterému mohou podpořit místní obchody a poskytovatele služeb. Každý získá pomyslnou correntovou peněženku. K platbě bude třeba občanka nebo kód z textovky v mobilu. S textovkami si vystačí také obchodníci. K dispozici je i jednoduché webové rozhraní. 

Stejně jako v prvním ročníku vyčlenila Praha 14 jeden milion korun.

Projekt by měl pokračovat i nadále. 

Registrovat se můžete bezplatně na praha14.corrency.cz. Registrovat se mohou jak občané s trvalým pobytem v městské části Praha 14 starší 18-ti let, tak obchodníci a provozovatelé, kteří splňují podmínky projektu a mají sídlo a provozovnu na městské části Praha 14.

Polovinu z celkové ceny nákupu pokryjí correnty, druhou zaplatí občan ze svého. Kredit bude možné utrácet najednou nebo postupně. Correnty nelze využívat k nákupu nebo prodeji alkoholických nápojů a tabákových výrobků. Možnost registrace i čerpání correntů končí na konci letošního roku. S registrací ale není radno příliš otálet, protože projekt má omezenou kapacitu a také několik dní trvá, než začne být registrace funkční a correnty je možné uplatňovat. V případě, že registrovaný občan do 15. 12. 2024 neuplatní alespoň část correntů, kredit bude postoupen dalším zájemcům v pořadí. Nehrozí tak, že by případně propadly. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu