• Načítám...
>

Praha 15 přivítala nové občánky a předala jim dárky

  • 7. června 2023,
  • 8:54,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 15 za přítomnosti starosty Michala Fischera (ODS), přivítala do svých řad nové občánky. Šlo o děti rodičů maximálně ve věku jednoho roku, kteří je prostřednictvím formuláře do vítání občánků přihlásili a oficiálně se tak z nich stali občané Prahy 15. Od městské části malí občánci dostali řadu drobných dárků a také mohli získat svou vlastní cedulku na stromu života. Vítání občánků je tradiční událost, kterou ale poněkud narušila pandemie koronaviru. Od té doby zájem rodičů mírně opadl, což je určitě škoda, protože jde o moc hezkou tradici.

Reklama

Starosta městské části Praha 15 pan Michal Fischer (ODS) má v rámci své funkce na starosti hned několik důležitých formálních záležitostí, jako je například oddávání nastávajících manželů nebo předávání vysvědčení. Mezi jeho vůbec nejoblíbenější aktivity ale jednoznačně patří vítání občánků.

"Starosta má hromadu povinností jako takových a tohle patří mezi ty nejkrásnější a nejhezčí povinnosti. Nebo radosti, to není povinnost, to je radost, kterou jsem si nenechal vzít a ve které pokračuji, protože i v tom minulém období jako místostarosta jsem měl vítání občánků a chtěl jsem si to zachovat, protože to je opravdu hezké, když tady vítáte nové děti s těmi svými rodiči do života," řekl Michal Fischer (ODS) - starosta MČ Praha 15.

Pro to, aby městská část mohla přivítat své nové občánky, bylo nutné, aby jejich rodiče vyplnili příslušný formulář a do vítání občánků se sami přihlásili. Optimální věk dítěte na vítání občánků je 2 - 8 měsíců, nejpozději ale do jednoho roku.

"My bychom byli rádi, aby se hlásili více, protože po tom covidovém období se nám to začalo maličko utlumovat a je to škoda, protože si myslím, že to je hezká tradice a příjemné setkání mezi těmi rodiči," řekl Michal Fischer (ODS) - starosta MČ Praha 15.

Každý nově narozený občánek městské části má zároveň šanci získat strom života, respektive cedulku na stromu života a samozřejmě nechyběla pozornost ve formě drobných dárků.

"Mají připravené dárky, mají tam připravené plyšáky, deky, knížku o městské části, která je bude provázet dál, groš městské části, který máme a jsou to takové drobnosti, které by měly připomenout tuto situaci a tuto akci, která se koná," řekl Michal Fischer (ODS) - starosta MČ Praha 15.

Vítání občánků je mnohdy prvotní setkání těch nejmenších s úřadem městské části, která se tímto gestem alespoň částečně snaží s rodiči sdílet radost z narození potomka a uvítání nového občánka do svých řad, na kterého pak čeká spousta radosti, ale sem tam i nějaká ta povinnost, jak už to ostatně k životu patří.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu