• Načítám...
>

Praha 15 dokončila opravy městských nájemních bytů

  • 30. srpna 2023,
  • 21:52,
  • PRAHA 15,
  • Kristýna Svobodová

Desítky nájemních bytů v havarijním stavu nechala Praha 15 kompletně zrekonstruovat. Současné vedení radnice byty opravovalo postupně téměř devět let. Přeměna nemovitostí vyšla na téměř 60 milionů korun.

Reklama

Praha 15 dokončila rozsáhlé rekonstrukce nájemních bytů. Kompletní opravou prošlo postupně od roku 2014 dvaatřicet jednotek. Radnice do nich za podpory pražského magistrátu investovala zhruba 60 milionů korun.

"Ty budovy byly stavěny v 50. letech a procházely pouze drobnou údržbou. Ty byty byly vybydlené, měly plynové vafky, podlahy všechny špatné, ty byty byly vlhké, okna netěsnila, do střechy teklo, takže v podstatě celkově havarijní stav objektu," řekl Václav Bílek (ANO) - zastupitel MČ Praha 15.

Opravou tak v Praze 15 prošly celkem čtyři bytové domy. Rekonstrukce každého jednotlivého bytu trvala zhruba dva měsíce. To se pochopitelně dotklo především nájemníků.

"Ta samotná rekonstrukce samozřejmě přináší nějaké obtíže, musíme zajistit organizaci výstavby v rámci těch jednotlivých bytů, musíme nájemníkům zajistit náhradní bydlení, pokud nemají své a po dobu stavby jim rada městské části odpustila nájem," řekla Hana Černá - vedoucí majetkového odboru MČ Praha 15.

Na jednom z opravovaných domů v ulici Herbenova pak kvůli nedostatku nájemních bytů vznikla i přístavba se čtyřmi novými byty. Jeden z nich pak ve výběrovém řízení získala i Tereza Šišková s rodinou.

"Co se týče bytu, tak ten je čistý, krásný, světlý, to je pro mě super a hlavní benefit, kromě zahrady, je veliký sklep a kóje, takže úložný prostor i v rámci dětí a všeho je dostatečně," řekla Tereza Šišková - obyvatelka zrekonstruovaného nájemního bytu v Praze 15.

Podobná rekonstrukce pak v Praze 15 čeká také bytový dům v ulici Lochotínská. Díky velkému pozemku tady vedení radnice zvažuje postavit také přístavbu. Podle Václava Bílka, pokud vše půjde podle plánu, by rekonstrukce mohla být hotová do čtyř let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu