• Načítám...
>

Praha 15 se zapojila do boje o Cenu Opera Pragensis

  • 10. října 2023,
  • 13:37,
  • PRAHA 15,
  • Jaroslav Šetlík

Také v letošním roce se Praha 15 zapojila do boje o Cenu Opera Pragensis. O tu se uchází pět staveb, které byly v městské části postavené v předchozích třiceti letech. Mezi nimi například golfový areál, který získal Cenu starosty městské části.

Reklama

Praha 15 se zapojila do soutěže Opera Pragensis 2023. O tuto cenu za architekturu a památkovou péči se městská část uchází již po několikáté a v letošním roce do soutěže nominovala dvacet jedna objektů, které byly v posledních třiceti letech postaveny. 

"Dnes se budou předávat ceny Opera Pragensis za architekturu v roce 2023, městská část se zapojila do této soutěže a doufám, že naše projekty dostanou i nějaké ocenění. My jsme měli vlastní komisi, kde jsme nominovali pět nejlepších architektonických děl a předpokládám, že porota celopražská k tomu přihlídne a nějakým způsobem ty projekty ocení," řekl Petr Neumann (Společně pro Prahu 15), místostarosta MČ Praha 15.

Mezi nominovanými je například rozšíření depozitáře Národní knihovny, budova Hostivařského pivovaru nebo golfový areál. Ten také získal Cenu starosty Prahy 15.

"Golf u nás je velmi známý, Praha 15 je proslavená golfem, golfové hřiště je krásné, já sám golf hraji, takže golf miluji a vím, co se tam v okolí udělalo, je tam spousta nových krásných prostor pro bydlení, jsou tam nově postavené baráky, větší i menší a myslím si, že golfový areál se nemá za co stydět," řekl Petr Neumann (Společně pro Prahu 15), místostarosta MČ Praha 15.

Cenu si z rukou starosty převzali architekti návrhu současné podoby areálu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu