• Načítám...
>

Starou Hostivaří prošel masopustní průvod v maskách

  • 29. ledna 2024,
  • 16:02,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Ve Staré Hostivaři proběhl už druhý ročník masopustu, který pořádá městská část Praha 15. Jinak se už ale masopust, který začal v Toulcově dvoře, koná na tomto místě už dvacet pět let. A jako vždy čekal na návštěvníky průvod v maskách, k tomu se zpívalo a tančilo a nechyběla ani spousta dobrého jídla a pití. Jenom na výbornou buchtu s tvarohem se stála dlouhá fronta, ale stálo to za to. U celého masopustu byl i štáb televize Praha, takže se na tu veselici můžete podívat i vy!

Reklama

V Toulcově dvoře v městské části Praha 15 proběhl už druhý ročník masopustu. Po slavnostním zahájení se pak celý průvod za hudebního doprovodu vydal přes Starou Hostivař.

"Městská část pořádá ten masopust podruhé, ale tady na Toulcově dvoře už je to 25 let, co se tady dělal masopust a pak během covidu skončila tato éra a my jsme na ni navázali. Doufám, že i dalších 25 let budeme moci pokračovat," řekla Petra Šikýřová (NEZÁVISLÍ) - místostarostka MČ Praha 15.

Díky tomu, že se masopust odehrával v Toulcově dvoře, tedy v podstatě na statku a pak procházel Starou Hostivaří, málokoho by v tu chvíli napadlo, že se zrovna nachází v Praze a ne třeba někde na vesnici.

"Hostivař je původní a když se podíváte dolů do centra Staré Hostivaře, tak uvidíte, že jsme vlastně na vesnici. Městská část Praha 15 má tu obrovskou výhodu, že máme krásnou kombinaci sídliště, nových staveb, města a vesnice. Takže se nám to tady vše snoubí a tohle je vlastně výsledek, tohle je prima," řekla Jitka Kolářová (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 15.

A jako na každém správném masopustu, tak ani tady nechyběli lidé v maskách a samozřejmě se také hodně pilo a jedlo.

"Smyslem masopustu je taková poslední zábava před postní částí před Velikonocemi, takže je to o tom, aby se všichni lidé sešli, trošku si zatancovali, něco pojedli, něco popili a užili si to," řekla Petra Šikýřová (NEZÁVISLÍ) - místostarostka MČ Praha 15.

Masopustní kostýmy připravoval Sokol Hostivař a ani místostarostka městské části Praha 15 paní Petra Šikýřová neponechala nic náhodě a na masopust vyrazila také převlečená jak se sluší a patří. 

"Já mám kostým cikánky, to je jeden z kostýmů, ale základní kostým je Laufer, který vede průvod a pak další jsou Masopust, Medvědář, Šašek, Smrtka, Kat, to vše tady máme," řekla Petra Šikýřová (NEZÁVISLÍ) - místostarostka MČ Praha 15.

V pořadí druhý masopust pořádaný městskou částí Praha 15 se opravdu vydařil. Lidí dorazilo hned několik stovek. Společně si mohli zazpívat, zatancovat a ještě k tomu zakusovat třeba výbornou buchtu s tvarohem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu