• Načítám...
>

Vinobraní v klášteře přilákalo stovky lidí

  • 6. září 2021,
  • 21:48,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

I letos připravil Domov sv. Karla Boromejského tradiční Vinobraní v klášteře. Jeho letošní 8. ročník se nesl v duchu 25. výročí založení Domova sv. Karla Boromejského. A o bohatý program nebyla nouze.

Reklama

Hudba, tanec, zpěv, burčák, víno a hlavně skvělá atmosféra. Tak by se dalo charakterizovat Vinobraní v klášteře, které se každoročně koná v pražských Řepích, na zahradě Domova sv. Karla Boromejského.

"Na dnešní, krásné odpoledne jsme si pro naše návštěvníky připravili mnoho stánků s občerstvením, ochutnávkou vín. Dále také program pro děti: skákací hrad, soutěže, klauny. Poběží zde soutěž o velmi hodnotné, krásné ceny. Na pódiu se vám představí taneční skupina Caramelka, dále Cimbálová muzika bratrů Holubových s Jiřím Žigmundem, chybět nebude ani Jožka Šmukař a Honza Roušar jako Elvis from Prague," popsala Karolína Straková, fundraising a PR Domova sv. Karla Boromejského.

"Historie Vinobraní v klášteře začala před osmi lety, kdy jsme si řekly s kolegyní, že klášter a víno, vždy v historii patřily k sobě. No, a to vinobraní, to jsme zasadili viničku před osmi lety a řekli jsme si, že když víno, tak slavnost na podzim. A ono se to ujalo jako hezká tradice, na které se účastní zaměstnanci domova, veřejnost, lidé z okolí a naši přátelé sponzoři, protože všichni nějak přispívají k tomu, že ten Domov sv. Karla Boromejského funguje," vysvětlila Konsoláta Frýdecká, představená domova sv. Karla Boromejského. 

A pravidelně přispívá také Praha 17. Zástupci městské části nechyběli ani na slavnostním zahájení tohoto ročníku.

"Vlastně je to osmý ročník. Před sedmi lety jsme zakládali tu vinici. Podle mě je to super. Já jsem nečekal, že se to opravdu podaří. A skutečně: osmý ročník je úžasný. My se snažíme finančně i materiálně podporovat veškeré akce i tu činnost našeho kláštera, protože myslíme si, že asi takhle to má být," doplnil Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Letošní 8. ročník Vinobraní v klášteře se nesl v duchu 25. výročí založení Domova sv. Karla Boromejského. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu