• Načítám...
>

Druhá etapa stavby korza v Letňanech je u konce

  • 20. června 2023,
  • 14:39,
  • PRAHA 18,
  • Jaroslav Šetlík

Druhá etapa výstavby letňanského korza je u konce. V jeho blízkosti vzniklo také dětské hřiště i cyklohub pro cyklisty. Korzo plánuje radnice Prahy 18 ještě rozšířit. Plány na poslední třetí etapu jsou již v plném proudu.

Reklama

Obyvatelé Letňan mohou využívat další kus takzvaného korza. Druhá etapa jeho výstavby byla ukončena a místní ho tak mohou využít při svých procházkách či sportovních aktivitách.

"My máme v městské části nádherný lesopark a my jsme se k němu velmi obtížně dostávali. Tímto projektem jsme bezpečně propojili městskou část - sídliště s tím lesoparkem. Takže maminky s kočárky, s odrážedly a s dětmi, lidé na bruslích mohou komfortně přejít do lesoparku. Předtím museli obcházet po velmi nepěkné cestě do toho lesoparku a bylo to až skoro nebezpečné kvůli betonárce a teď mohou velmi bezpečně přejít," řekl Zdeněk Kučera (ANO), starosta MČ Praha 18.

"Já jsem velice rád, že se nám podařila dokončit a dneska slavnostně otevřít druhá etapa korza. To znamená propojit sídliště s lesoparkem bezpečně, pro lidi, maminky, cyklisty a tak dále. V tuto chvíli pak na to ještě naváže třetí etapa. Za mě tohle dává smysl celkově, než nějaké umělé cyklopruhy na páteřních silnicích, kde to naopak tu dopravu zpomaluje. Tady to prostě dává smysl v rámci přírody, plynulosti a všemu," řekl Stanislav Nekolný (ANO), radnice MČ Praha 18.

Na financování korza se nemalou mírou podílel také pražský magistrát. Ten bude letňanská radnice žádat o dotaci také na zmiňovanou poslední etapu výstavby.

"Tady se nacházíme v Letňanech, jsme na spojnici Letňan, kde bydlí spousta obyvatel a letňanského lesoparku. A právě bezpečná oddělená cykloinfrastruktura, infrastruktura pro pěší má velký smysl právě v těch propojeních napříč městem. I kvůli tomu, abychom se v rámci dopravy cítili bezpečně, jak na kole, tak i při procházkách s kočárem a tak dále. Určitě je tohle něco, co chceme dál podporovat v hlavním městě a doufám, že bude vznikat více takovýchto stezek a propojení," řekla Bara Soukup (Piráti), zastupitelka hl. m. Prahy.

Radnice Prahy 18 již v těchto dnech pracuje na přípravách třetí etapy výstavby korza. Přesný termín realizace zatím ale není znám.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu