• Načítám...
>

V Praze 2 myslí na bezpečnost školáků

  • 30. října 2023,
  • 15:48,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

S příchodem sychravého podzimního počasí se už tradičně v Praze 2 uskutečnila akce s názvem "Vidíme se?" Jejím prostřednictvím chtějí Městská policie Praha a BESIP upozornit na špatnou viditelnost školáků na přechodech za zhoršeného počasí. Před ZŠ Štěpánská tak preventisté dětem rozdávali reflexní prvky a poučili je o tom, jak je správně nosit.

Reklama

Za soumraku, při rozbřesku, v noci nebo v mlze zemře víc než polovina chodců. Pro řidiče jsou totiž v takových podmínkách téměř neviditelní. Zachraňovat životy ale přitom mohou třeba reflexní prvky.

A právě na ně se zaměřuje akce s názvem "Vidíme se?", která si klade za cíl poučit děti o tom, kdy a jak správně mají viditelné odrazky nosit.

,,Vozidlo, když přijíždí, tak přijíždí zleva a nebo zprava a vlastně osvětluje naši postavu od pasu dolů. Nejlepším reflexním prvkem jsou reflexní tkaničky, které když si děti dají do bot, tak jsou vidět přes 200 metrů, protože vlastně když jdou, tak se to míhá a toho řidiče to nejlépe upozorní," řekl Jiří Toužimský, strážník městské policie.

Preventivní akce ve spolupráci s BESIPem a městskou policií proběhla prakticky na všech základních školách v Praze 2 a třeba takhle to vypadalo na Základní škole Štěpánská.

,,Akce probíhá na všech základních školách Prahy 2 v průběhu celého měsíce a vlastně nově ve spolupráci s městskou policií jsme zařadili i základní školu na náměstí Míru, která se specializuje na výuku slabozrakých nebo dětí s poruchou zraku," řekl radní Prahy 2, Michal Zuna.

Reflexních prvků je pak celá řada. Podle preventistů jsou ale vůbec nejlepší ty, na které nemusíme vůbec myslet. U dětí to mohou být vedle speciálních reflexních tkaniček třeba i reflexní prvky umístěné napevno přímo na školních aktovkách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu