• Načítám...
>

Praha 2 se opětovně připojila ke Giving Tuesday

  • 29. listopadu 2023,
  • 12:05,
  • PRAHA 2,
  • Monika Rusová

Granule, konzervy, pamlsky, oblečky nebo deky a pelíšky. To všechno je nedostatečné zboží pro téměř všechny útulky, které se starají o opuštěné domácí mazlíčky. Radnice Prahy 2 se při příležitosti Giving Tuesday každoročně zapojuje do pomoci zvířátkům a tak charitativní oranžový kontejner stojí na náměstí Míru i letos.

Reklama

Celosvětový den dárcovství neboli Giving Tuesday se v Čechách obvykle koná v úterý po Dni díkůvzdání, který je v USA v listopadu. Při této příležitosti Praha 2 pořádá už tradičně charitativní sbírku pro zvířecí útulky.

"Letos už po šesté, kdy tady na náměstí Míru máme tuhle krásnou sbírku na pomoc opuštěným zvířatům. Ode dneška až do 16. prosince sem mohou lidé chodit vhazovat," řekla Lucie Pechová (ODS) - místostarostka MČ Praha 2.

"Vhodné je určitě vhazovat krmiva, hračky, pamlsky, ale vždy je zapotřebí, aby ty jednotlivé věci byly nové a aby byly v hygienických obalech, tak aby nedošlo k nějaké nákaze," řekl Tomáš Halva (TOP 09) - radní MČ Praha 2.

Že byly předešlé ročníky úspěšné dokazuje i to, že kontejner musel být několikrát vyprázdněn, aby se do něho všechny dárky vešly.

Letos vůbec poprvé v historii se do projektu zapojily i školy a prodejny chovatelských potřeb. Děti v rámci výtvarné výchovy sběrné boxy vyzdobily a ty pak cestovaly do prodejen.

"Je to pět zverimexů, které podnikají na naší městské části Praha 2 a zároveň je to k tomu i naše informační kancelář v Jaromírově ulici, která je v Nuslích a kde nám právě chybělo to jedno z těch styčných míst pro lidi, co by chtěli darovat právě dole v Nuslích," řekl Tomáš Halva (TOP 09) - radní MČ Praha 2.

Všechny letošní dary poputují do útulku v Praze Bohnicích, Strašnicích a Lysé nad Labem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu