• Načítám...
>

Praha 4 si připomněla vznik republiky bez piety

  • 26. října 2020,
  • 20:27,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Vznik republiky si Praha 4 letos připomněla pouze umístěním věnců u památníku na náměstí Generála Kutlvašra. Tradiční pietní akt za účasti veřejnosti městská část zrušila. Zareagovala tak na vládní opatření, která souvisí s bojem proti šíření koronaviru.

Reklama

Praha 4 reaguje na aktuální opatření vlády související s bojem proti šíření koronaviru. Z toho důvodu zrušila městská část pietní akt, kterým si každoročně připomíná založení Československé republiky v roce 1918.

"Sto druhé výročí vzniku Československé republiky, splnění dlouholetého snu Čechů a Slováků v našich končinách, po kterém několik století toužili, stojí za to si připomínat v každé době. Pro mnoho z nás, a zejména pak pro naše prarodiče a rodiče, to představuje splnění celoživotních snů celých generací. Byla založena naše státnost. Základ toho, v čem dnes žijeme," uvedl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

Vznik republiky si Praha 4 připomněla alespoň umístěním věnců u památníku na náměstí Generála Kutlvašra. 

"Toto náměstí je symbolické, neboť generál Kutlvašr byl hrdinou odboje za druhé světové války. Byl člověkem, který byl stíhán hned dvěma režimy. Náměstí je symbolické také  tím, že je u něho radnice Prahy 4. Jediná  historická radnice našeho území původního města Nuslí, které je vlastně jádrem celé dnešní Prahy 4," doplnil Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

Vedení Prahy 4 věří, že příští rok bude součástí této události opět slavnostní ceremoniál s účastí politiků a veřejnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu