• Načítám...
>

Starosta Prahy 4 posnídal s občany Podolí

  • 20. července 2015,
  • 14:13,
  • PRAHA 4,
  • Tereza Haasová

Vedení městské části Praha 4 se dlouhodobě snaží o přímou komunikaci s občany. Tentokrát proběhlo setkání s obyvateli Podolí. Řešily se hlavně problémy s dopravou a parkováním.

Reklama

Doprava. To je to, co obyvatele Podolí trápí asi ze všeho nejvíc. Právě proto zorganizovali setkání se starostou Prahy 4, který jim přislíbil řešení. Spolupořadatelem setkání bylo sdružení Sousedé z Podolí. To oficiálně funguje už druhým rokem a snaží se právě o přímou komunikaci s vedením městské části.

“Popovídali jsme si o tom, co nás nejvíc trápí. Témata byla jasná, tedy doprava a parkování,” uvedl spolkový předseda Jan Šverma.

Stěžejním tématem byly parkovací zóny, které tady mají vzniknout už na podzim. “Snažíme se ten systém sladit tak, aby to pro místní rezidenty znamenalo lepší parkování a klidnější ulice,” řekl starosta MČ Praha 4 Petr Štěpánek.

“Nyní naše připomínky sepíšeme a zašleme je panu starostovi. Nadále s ním budeme komunikovat,” řekl po setkání jeden z občanů Jan Jerie.

V současné době obyvatelům jejich situaci nejvíce komplikují nevhodně umístěné jednosměrky a další nepraktická řešení dopravy. Vedení radnice jejich připomínky prý bere v potaz a předalo je také dopravnímu expertovi, který by měl navrhnout vhodné řešení.

Občané se zajímali také o situaci kolem plánovaného Dvoreckého mostu. Stále je totiž v řešení, zda bude sloužit pouze městské hromadné dopravě, nebo i osobním automobilům. “Tam se zdá, že se konečně dostáváme ke konsensu, že by měl být pouze tramvajový, pro pěší a cyklisty,” dodal starosta.

Vedení městské části komunikuje s občany také v jiných čtvrtích Prahy 4. Nedávno proběhlo setkání v Braníku a nyní je v plánu Spořilov.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu