• Načítám...
>

Praha 4 zajišťuje letní provoz školek i družin

  • 28. července 2015,
  • 11:22,
  • PRAHA 4,
  • Tereza Haasová

Prázdniny jsou v plném proudu a pro některé rodiče nastává problém, kam umístit děti, pro které nemají hlídání. Městská část Praha 4 proto organizuje letní provoz některých mateřských škol a dokonce i družin. Zároveň se už chystají zářijové novinky, které rodiče i děti jistě potěší.

Reklama

Městská část Praha 4 znovu organizuje letní provoz mateřských školek. Systém je přitom už několik let stejný: první a poslední týden fungují všechny školky, během prázdnin jsou v provozu vždy tři naráz. Zájem rodičů o tuto službu je opět značný. “Zájem o letní provoz byl letos v naší mateřské škole poměrně značný, protože rodiče jsou čím dál tím víc zaměstnaní. Byl tu zájem asi 117 dětí ze 17 mateřských škol,” potvrdila ředitelka MŠ Na Chodovci Miloslava Makovičková.

Praha 4 ovšem vycházejí vstříc i rodičům starších dětí. “Každý měsíc je v provozu vždy jedna ze základních škol. Kapacita je tedy asi 50 dětí a je plně obsazeno,” uvedl radní MČ Praha 4 pro oblast školství Jaroslav Míth.

Do družiny mohou navíc chodit i děti s hendikepem. “Městská část v letošním roce finančně podpořila to, že ve školní družině máme asistenty pedagoga, kteří těmto hendikepovaným dětem pomáhají,” řekl Míth.

Od září pak Praha 4, zatím alespoň částečně, vyhoví dětem také co se týká stravování. “Úprava vyhlášky z února letošního roku nám umožňuje vyjít vstříc dětem, které mají nějaké poruchy stravování a připravovat pro ně dietní stravu. Od září tuto věc tedy spustíme v ZŠ Plamínkova,” dodal Míth.

Nutričního specialistu bude radnice dotovat ze svého rozpočtu. Investovat ale bude také do prázdninových oprav a rekonstrukcí školních objektů. Jen v letošním roce na ně půjde zhruba 100 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu