• Načítám...
>

ZŠ Bítovská se může pochlubit novou sportovní halou

  • 9. února 2021,
  • 16:21,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

ZŠ Bítovská oficiálně představila novu tělocvičnu, která bude nabízet nejen kvalitní zázemí, ale i dostatek sportovního vyžití pro všechny žáky. Projekt vznikl z podpory radnice Prahy 4.

Reklama

Základní škola Bítovská v Praze 4 se může pochlubit zcela novou a moderně vybavenou sportovní halou. V okamžiku, kdy to vládní opatření umožní, ji budou moci děti využívat nejen během hodin tělocviku, ale i po skončení vyučování. 

"Základní škola Bítovská je zvyklá nabízet dětem v odpoledních hodinách zájmovou činnost, zejména pak sportovní kroužky. Tedy od beachvolejbalu, kopané, florbalu, juda až po volejbal a další míčové hry. A když naše děti pak už nemají zájem, tak ve večerních hodinách jsou dané hodiny v tělocvičně k dispozici veřejnosti a nebo sportovním klubům Prahy 4," popsala Markéta Benešová, ředitelka ZŠ Bítovská.

Základní škola, kterou za běžného stavu navštěvuje 540 žáků, využívala menší halu, která byla z kapacitních důvodů nedostačující. 

"Za předcházejícího stavu jsme měli jednu malou tělocvičnu, a když měly děti tělocvik, tak půlka z nich byla v tělocvičně a druhá půlka byla víceméně za každého počasí venku. Takže nám se tato hala opravdu hodně hodila proto aby děti mohly mít klasické tělocviky, a to za každého počasí," konstatovala Markéta Benešová, ředitelka ZŠ Bítovská.

Multifunkční tělocvična vznikla díky podpoře radnice Prahy 4. Právě investice do školství patří mezi hlavní priority městské části. 

"Sportovní hala odpovídá všem moderním kritériím. Má i žaluzie. Výuka tak může probíhat nepřetržitě i v rámci orientace školy, která je natočena ve východo-západním směru. Jedná se o významný projekt svojí investicí, kterou jsme dokončili v covidovém období," doplnil Filip Vácha, radní MČ Praha 4.

Postavit sportovní halu se podařilo během jednoho roku s tím, že realizace vyšla na 55 miliónů a 379 tisíc korun bez DPH . 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu