• Načítám...
>

Praha 4 distribuovala respirátory školám

  • 1. března 2021,
  • 15:37,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Mateřské, základní i střední školy z Prahy 4 mají pro své učitele respirátory, které tam dodal magistrát. A na úřadě byly předány zástupcům škol. Množství respirátorů by mělo vystačit zhruba na měsíc výuky.

Reklama

Šedesát tisíc respirátorů. Tolik v první fázi poputuje do školských zařízení v Praze 4. Respirátory do jednotlivých městských částí poslalo hlavní město. Na úřadě čtvrté městské části si je byli vyzvednout zástupci jednotlivých škol.

"Dostávají je základní, mateřské a střední školy. Střední školy jsou školy magistrátní, základní a mateřské jsou naše. Tato suma vydrží školám zhruba měsíc, pak zřejmě přijde další fáze distribuce," řekl Jiří Bigas, tiskový mluvčí MČ Praha 4. 

Školy jsou v tuto chvíli zavřené. Všichni učitelé ale budou mít k dispozici respirátory hned, jak se otevřou. Dvě školy ale mohou respirátory využít hned. Tou první je Mateřská škola Fillova.

"V tuto chvíli je naše MŠ otevřená pro děti rodičů pracujících u IZS. Tyto respirátory už využíváme pro naše zaměstnance," řekla Dana Benešová, ředitelka MŠ Fillova. 

O děti ze základních škol do 10 let rodičů pracujících v Integrovaném záchranném systému se zase stará Základní škola U Krčského lesa.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu