• Načítám...
>

Praha 4 chce na svém území vytvořit psí louky

  • 8. srpna 2015,
  • 10:25,
  • PRAHA 4,
  • Aneta Lednová

Většina měst má vyhlášku, která upravuje volný pohyb psů na veřejných prostranstvích. Praha 4 se delší dobu snaží o to samé. Chce vytvořit prostory, kde se tito mazlíčci budou moci volně pohybovat bez vodítka.

Reklama

Vyhláška, kterou čtvrtá městská část připravila je v současné době v připomínkovém řízení. “Z mého pohledu je velice důležité, aby se do diskuze zapojili také občané. Aby nám pomohli se zněním vyhláška a například navrhovali místa, kde prostory určené pro volný pohyb psů mohou být,” řekl radní MČ Praha 4 Zdeněk Pokorný.

Městská část tak chce jednak zajistit, že parky, které na svém území má, budou bez psích exkrementů a jednak chce zajistit bezpečí psů například před srážkou a automobilem. “Chtěl upozornit na to, že se opravdu nejedná pouze o nějakou restrikci, ale je to současně i pomoc pro ty pejskaře. Budou moci vypustit svého psa na místě. kde budou vědět, že nemůže pokousat malé dítě nebo že ho tam nesrazí nějaký cyklista. Budou se moci věnovat například diskuzi s dalšími pejskaři,” uvedl radní MČ Praha 4.

Občané Prahy 4 na to mají různé názory.

Anketa:Občané Prahy 4

Radnice Prahy 4 chce zvolit taková místa, kam už jsou občané zvyklí chodit se svými psy a samozřejmě navrhnout další. Dohromady bych jich mělo být zhruba 30.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu