• Načítám...
>

Rekonstrukce Branického divadla je u konce

  • 13. srpna 2015,
  • 13:05,
  • PRAHA 4,
  • Tereza Haasová

Městská část Praha 4 dokončila rekonstrukci Branického divadla. Devadesát let stará budova byla v nevyhovujícím stavu a zatékalo do ní. Nyní to ale vypadá, že Praha bude mít brzy další fungující divadelní scénu.

Reklama

Městská část Praha 4 už dokončila projekt rekonstrukce budovy Branického divadla a nyní hledá nájemce, který zde bude provozovat divadelní provoz. “Rekonstrukce byla absolutně kompletní, od střechy, přes střechu až po navýšení kapacity, která je nyní kolem 350 míst. Celková výše investice je 16 milionů korun,” sdělil místostarosta MČ Praha 4 Lukáš Zicha (bez PP).

Radnice věří, že se investice vyplatí a divadlo opět najde pravidelné diváky. Už jen kvůli své bohaté historii, na kterou by mělo navázat. “Základní kámen byl položen v roce 1924 a skutečně vznikal ze sbírek branických občanů, takže je to takové malé branické Národní divadlo. Otevřeno bylo v roce 1925, historie je tudíž téměř stoletá,” řekla radní MČ Praha 4 Adéla Gjuričová.

Ve zrekonstruovaném divadle na návštěvníky čekají příjemné novinky. “Tou nejpříjemnější novinkou pro diváky je nová klimatizace a také bar v suterénu divadla,” uvedl Zicha.

Otázka nyní zní, kdo divadlo převezme a opět spustí divadelní provoz. Podle radní Adély Gjuričové se zájemci už ozývají: “Moc doufáme, že by to mohl být i stálý soubor, protože dosud to bylo takové návštěvní divadlo. Velmi rádi bychom spojili tu komunitní funkci s tou kulturní. Divadlo by mělo nějak zapadnout do téhle čtvrti, která má velmi silnou komunitní základnu, a zároveň být přitažlivé pro pražany,” dodala Gjuričová.

Lidé se do divadla mohou podívat už 12. září. V rámci festivalu Braník sobě zde totiž bude probíhat den otevřených dveří.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu