• Načítám...
>

Thomayerova nemocnice opravila porodní pokoje

  • 24. května 2021,
  • 8:38,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Přesně 15 dní trvala rekonstrukce porodních pokojů v Thomayerově nemocnici. Každý pokoj je vybaven tak, aby se budoucí maminky cítily maximálně komfortně a v co nejvíce přátelské a domácí atmosféře. K dispozici tu je např. televize, kávovar či mikrovlnná trouba, ale i koutek pro partnery rodiček.

Reklama

Thomayerova nemocnice začala nabízet budoucím maminkám čtyři porodní pokoje domácího typu s vlastním sociálním zařízením. Stalo se tak díky rekonstrukci, která proběhla v rekordním čase 15 dnů.

"Každý pokoj je vybaven tak, aby ta maminka nebo budoucí rodička se cítila maximálně komfortně a pohodlně, má takové to své soukromí, aby ta atmosféra toho pokoje byla v co nejvíce přátelské a domácí atmosféře," řekl Petr Sulek, tiskový mluvčí Thomayerovy nemocnice. 

Při rekonstrukci se nemyslelo ale pouze na budoucí maminky. Zázemí tu najdou také jejich partneři.

"V rámci toho koutu pro ty tatínky je k dispozici televize, lednička, mikrovlnná trouba, kávovary a my jsme velice rádi, že se ty pokoje povedly," řekl Petr Sulek. 

Nové porodní pokoje pochválila také starostka Prahy 4. Městská část Thomayerovu nemocnici dlouhodobě podporuje formou grantů či jednorázových příspěvků.

"Chtěla bych tímto způsobem panu řediteli opět poblahopřát, jsem velice ráda, že tam jdou finanční prostředky ze státního rozpočtu, že se náš pan premiér snaží na tu nemocnici myslet, protože na rozdíl od jiných nemocnic si Thomayerova nemocnice a Bulovka tyto peníze velice zaslouží. Já doufám, že to bude především sloužit našim občanům z Prahy 4 a bude to zase jen ku prospěchu," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4. 

Cílem rekonstrukce těchto pokojů bylo, aby se komfort a individuální přístup stal standardem. Pacienti si tak za tyto pokoje nemusí připlácet.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu