• Načítám...
>

Městská část Praha 4 má 148 míst v jeslích

  • 28. srpna 2015,
  • 10:36,
  • PRAHA 4,
  • Aneta Lednová

Zdravotnické zařízení městské části Praha 4 provozuje jesle v Kotorské a Rabasově ulici. Dohromady nabízí skoro 150 míst pro jeselské děti. Zároveň nabízí službu Domácí hlídání a také kurzy pro chůvu, které jsou zakončeny zkouškou z profesní kvalifikace.

Reklama

Praha 4 se dlouhodobě stará o to, aby měla pro rodiče malých dětí dostatečnou nabídku volných míst v jeslích. “Nacházíme se v jeslích Kotorská, což jsou jedny z jeslí, které máme v Praze 4, další jsou v Rabasově ulici. T ady máme 60 míst a celkově máme 148 míst pro jeselské děti,” uvedl ředitel Zdravotnického zařízení MČ Praha 4 Jan Schneider.

Praha 4 nabízí nejvyšší počet míst pro jeselské děti v celé České republice. Obě zařízení prošla rozsáhlou rekonstrukcí. “Měnila se střecha a je zde nová fasáda. V Rabasově proběhla komplexnější rekonstrukce, protože se přistavovalo nové oddělení. Jsme velice pyšní na naší zahradu a na herní prvky, které tam jsou umístěny,” uvedl Jan Schneider.

Kromě jeslí realizuje Zdravotnické zařízení i několik projektů financovaných z Evropského sociálního fondu. V současné době nabízí službu Domácí hlídání. “Rodiče mohou využívat jak jesle, tak i Domácí hlídání. Podle toho, jak se jim to víc hodí,” objasnil ředitel Zdravotnického zařízení MČ Praha 4.

Praha 4 také nabízí výukové kurzy pro chůvy. Určeny jsou pro ty, kteří se chtějí stát kvalifikovanými pracovníky v oblasti péče o dítě a získat pro tuto službu akreditaci. “ “Vždy jsem chtěla pracovat s dětmi a proto jsem se rozhodla absolvovat tento kurz,” řekla profesionální chůva Jana Abdelwahed.

Kurzy začaly v únoru a v měsících červenci a srpnu probíhaly závěrečné zkoušky. “Byly ze zdravovědy, speciální a vývojové psychologie, speciální pedagogiky a první pomoci. Zkoušky proběhly praktické, ústní a písemné,” dodala Jana Abdelwahed.

Péče o děti do 3 let je v České republice nedostatečná. S novým zákonem o dětské skupině by se tato situace měla zlepšit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu