• Načítám...
>

Na Pankráci proběhla ukázka IZS

  • 15. října 2015,
  • 19:07,
  • PRAHA 4,
  • Josef Mádle

Ve čtvrtek bylo možné v parku Na Pankráci potkat policisty, hasiče, čestnou stráž i záchranáře. Zajímá vás z jakého důvodu? Pak se podívejte na následující reportáž.

Reklama

Ve čtvrtek 15. října proběhl v parku Na Pankráci Den s integrovaným záchranným systémem.

“Jedná se o první ročník této akce a počasí nám bohužel nepřeje, ale děti se přesto dostavily. Akci jsme uspořádali z toho důvodu, aby kromě ekologické výchovy se také seznamovaly s činností složek integrovaného záchranného systému,” popsala cíl akce Eva Šimková, koordinátorka místní agendy MČ Praha 4.

“Pro všechny účastníky dnešního dne jsme za Policii ČR připravili veškeré preventivní aktivity. To znamená, že si děti mohly vyzkoušet dopravní testy nebo testy na osobní bezpečnost,” řekl Jaroslav Bican z oddělení tisku a prevence Policie hl. m. Prahy.

Během celého dne se prezentovala nejen policie, ale zároveň se veřejnosti představili i čtyřnozí záchranáři ze Záchranné brigády kynologů Praha.

“Předváděli jsme, jak se psi učí a co všechno musí umět. Dále proběhla ukázka poslušnosti a jak zvládá zdolávat překážky, protože se psi musí pohybovat po náročných terénech,” uvedla Pavla Dorničová, členka Záchranné brigády kynologie Praha.

Svoji prezentaci měla i Čestná stráž Armády České republiky, která reprezentuje armádu při slavnostních příležitostech, jako jsou například smuteční a pietní akty.

“Děti si můžou zkusit vystřelit ze samopalu nebo z pistole. Dále vojáci ukázali výstroj a výzbroj,” řekl Miloslav Kloubek, kaplan Čestné stráže Armády ČR.

Svoji činnost představila i vojenská policie nebo hasiči. I přes nepřízeň počasí se návštěvníkům program líbil.

Anketa: návštěvníci akce

V rámci Dne s IZS se prezentovala i zdravotnická záchranná služba, která zájemcům změřila krevní tlak nebo EKG.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu