• Načítám...
>

Praha 4 převzala zrekonstruované byty v Táborské

  • 22. října 2015,
  • 11:52,
  • PRAHA 4,
  • Aneta Lednová

Rekonstrukcí čtyř domů, které v minulosti užíval úřad městské části Praha 4 jako kanceláře, získala městská část zatím 27 nových bytů a dále komerční prostory. Ty bude radnice pronajímat.

Reklama

Rekonstrukcí čtyř domů v Táborské ulici v Praze 4 získala městská část zatím 27 bytů a komerční prostory, které bude radnice dále pronajímat. 10. září proběhlo slavnostní předání nových bytů, za účasti zástupců městské části a dodavatelů stavby. Nechybělo ani tradiční přestřižení pásky.

“Podařilo se nám letos dokončit tříleté úsilí, které začalo přestěhováním radnice do nových prostor. Našim záměrem bylo dosáhnout toho, aby zde byly živé prostory. Aby jsme zde měli nové nájemníky, nové obyvatele původních bytových prostor s nebytovým partejem, který použijeme pro naše úřední prostory pro městskou policii a pro další nebytové akce,” uvedl místostarosta MČ Praha 4 Zdeněk Kovařík.

Rekonstrukce stála téměř 109 milionů korun. Průměrná velikost bytů je 60 - 70 m². Městská část by byla ráda, kdyby se většinu těchto bytů podařilo pronajmout do konce roku.

“Odhadovanou cenu za m² bychom rádi přiblížili k 200 Kč/m² a tím pádem pokryli a přispěli do rozpočtu městské části. V přízemí domu jsou nebytové prostory, kde odhadujeme cenu pronájmu až 300 Kč/m²,” okomentoval místostarosta MČ Praha 4 Lukáš Zicha.

“Podařilo se obnovit i hodně původních prvků, za což jsem rád. Podařilo se zachovat charakter činžovních domů včetně některých detailů starých dlažeb a starých zábradlí. Pro nás není důležité mít zpátky jenom peníze, které jsme do toho vložili, ale mít také živou část Nuslí a obnovu té čtvrti, kterou nevyčíslíme penězi,” dodal místostarosta MČ Praha 4 Zdeněk Kovařík.

Moderně zrekonstruované domy si zachovaly kouzlo původních budov. Nový nájemníci se tak mohou těšit na pěkné bydlení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu