• Načítám...
>

Městská část Praha 4 má nové čistící vozy

  • 23. října 2015,
  • 8:01,
  • PRAHA 4,
  • Aneta Lednová

Občané žijící v městské části Praha 4 se mohou těšit na čistší chodníky. Vedení radnice totiž dostalo tři vozy, které jsou na úklid menších prostor ideální. Nejprve byly ve zkušebním provozu, nyní už ale fungují na plno.

Reklama

Praha 4 získala čistící vozidla z operačního programu Životní prostředí v rámci projektu “Omezení prašnosti na území MČ Praha 4. “Primárně slouží k tomu, aby uklízely především v oblastech, kde se hodně práší,” řekl radní MČ Praha 4 Ondřej Růžička.

Čistící vozidlo je univerzální. Primárně ale slouží k zametání pěších komunikací a především ke snížení prašnosti. “Stroj čistí ulice tak zvanou mokrou cestou. Dají se na něj dát radlice a vzadu má také vysavač,” řekl vedoucí správců oblastí MČ Praha 4 David Záruba.

Parametry stroje jsou ideální do místa, kde je hustá zástavba nebo například úzké chodníky. “Metací radlice dokáže zametat například i prostor pod lavičkou,” uvedl David Záruba.

Městská část Praha 4 vozy sice získala, provoz si ale platí sama. “Chceme skloubit úklid s TSK,” dodal Ondřej Růžička.

Nasazení strojů je rozprostřeno rovnoměrně na území městské části. Prioritně jsou ale uklízeny exponované části jako například Nusle, Braník nebo sídliště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu