• Načítám...
>

Občané Prahy 4 pomohli uklidit své okolí

  • 9. listopadu 2015,
  • 6:59,
  • PRAHA 4,
  • Josef Mádle

Městská část Praha 4 pravidelně pořádá dobrovolný úklid, do kterého se zapojují obyvatelé. V listopadu proběhl úklid podzimní. Každý dobrovolník obdržel rukavice, koště nebo lopatu a mohl pomoci k lepšímu vzhledu svého okolí.

Reklama

Dobrovolný úklid v Praze 4, který připadl na první listopadovou sobotu, probíhal v okolí Základní školy Mendíků. Tato lokalita byla vybrána na základě podnětů občanů Prahy 4.

“Tady nejde jen o úklid, jde o to, abychom podpořili sousedské vztahy v okolí a abychom ukázali, že nám záleží na Praze 4,” řekl Petr Horálek, zastupitel MČ Praha 4.

“Akce se účastní i zastupitelé, takže je možnost si s nimi popovídat i na jiná témata,” zároveň dodal Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4.

Úklidu se zúčastnili nejen jednotlivci, ale ruku k dílu přiložili i různé kolektivy.

“Máme firemní strategii na základě společenské odpovědnosti, tak jsme si vybrali zaměření na přírodu. Takže se snažíme pomáhat a přispět k lepšímu životnímu prostředí,” prozradil za kolektiv z prodejny Billa Petr Hlavín.

Občané se zájmem o pěkné veřejné prostranství se do práce pustili s nadšením.

Anketa: účastníci akce

“Je tady hodně lidí, přálo nám počasí. I když v noci pršelo, tak je krásných 15 stupňů. Myslím, že jsou všichni spokojený,” uzavřel Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Podobné úklidové sezonní práce probíhají v Praze 4 už třetím rokem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu