• Načítám...
>

Praha 4 chystá zastínění dětských hřišť

  • 16. listopadu 2015,
  • 14:27,
  • PRAHA 4,
  • Aneta Lednová

Městská část Praha 4 připravuje na příští rok inovace v areálech dětských hřišť a sportovišť. Jedná se o zastínění dětských pískovišť a instalace pergol. V letošním roce proběhl pilotní projekt, který se osvědčil. Praha 4 tedy vybrala další místa, kterých se tato výstavba bude týkat.

Reklama

Pro pilotní projekt byla zvolena dětská hřiště v ulici Budějovická a v ulici Za Mlýnem. Ohlasy od obyvatel této městské část byly pozitivní a proto se vedení Prahy 4 rozhodlo instalovat tyto prvky i na další místa. “Na příští rok máme vytipovaných 30 pískovišť, na které chceme tyto stínítka umístit,” řekl vedoucí správců oblastí MČ Praha 4 David Záruba.

Stavět se mají také pergoly, které budou v blízkosti těchto pískovišť. “Ty budou moci využívat například matky těchto dětí. Zatím zkoušíme různé tipy pergol,” uvedl radní MČ Praha 4 Ondřej Růžička.

Vedení Prahy 4 odhaduje, že tento projekt vyjde maximálně na 1,5 milionu korun. “zastínění pískoviště se pohybuje mezi 15 až 20 tisíci korun a pergola kolem 30 tisíc korun,” dodal Ondřej Růžička.

Vše bude záviset na finančním rozpočtu na rok 2016, který ještě není schválený.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu