• Načítám...
>

Skauti Prahy 4 přivezli Betlémské světlo

  • 24. prosince 2015,
  • 13:45,
  • PRAHA 4,
  • Josef Mádle

Jednotlivé městské části během prosince připravují pro své občany nejrůznější vánoční program. K tradičním vánočním záležitostem patří i zajištění Betlémského světla. Toto světlo naděje dorazilo i k občanům Městské části Praha 4.

Reklama

Betlémské světlo je skauty rozváženo po celém světě. O čtvrtém adventním víkendu dorazilo i do metropole a následně do jednotlivých městských částí. Betlémské světlo je plamínek zapálený každoročně před Vánoci v Betlémské jeskyni, kde se podle tradice narodil Ježíš Kristus. Do České republiky byl plamínek dovezen vlakem.

“Světlo dorazí z Vídně do Brna. Z Brna je následně rozvezen do ostatních českých měst. Skauti se tohoto účastní a celý proces realizují,” uvedl Jiří Fait, vedoucí skautského střediska Platan.

Čeští skauti přivezli Betlémské světlo do České republiky už po 26. Členové Skatuského střediska Prahy 4 předali betlémské světlo vedení své městské části na Nuselské radnici.

“Mám velikou radost, že Betlémské světlo dorazilo i k nám. Velice si této tradice vážím a jsem ráda, že na nás naši skauti nezapomněli. Ráda bych všem popřála, aby to Betlémské světlo rozsvítilo lásku a radost v našich srdcích,” uvedla Jana Niklová, zastupitelka MČ Praha 4.

“Občané mají možnost si přijít pro plamínek Betlémského světla na recepci Městského úřadu MČ Praha 4,” dodal Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Betlémský plamínek je symbolem toho, že i v největších temnotách je možné naleznout alespoň malé světýlko naděje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu