• Načítám...
>

Praha 4 připravuje vzdělávací kurz pro seniory

  • 4. února 2016,
  • 8:51,
  • PRAHA 4,
  • Josef Mádle

Praha 4 pořádá pro seniory nespočet akcí různého typu. V první polovině tohoto roku plánuje vzdělávací projekt, díky kterému se občané v seniorském věku mohou vrátit zpět do školních lavic.

Reklama

“Zpátky do školy aneb Cesta do hlubin študákovy duše 2016” - to je název vzdělávacího kurzu pro seniory, který připravila Městská část Praha 4.

“Na těchto tomto kurzu je zajímavé to, že obsahují téměř všechny předměty, které se běžně na školách vyučují,” řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4.

Senioři tedy budou moci navštívit hodiny matematiky, informatiky, biologie a nebo cizích jazyků. Na letošní rok je připravena i latina pro začátečníky.

“Kurz bude zahájen 7. března a jeho časová dotace je 8 týdnů. To znamená, že v průběhu měsíců března a dubna budou senioři chodit do školy a poté mají prázdniny,” dodala místostarostka.

Anketa: Pražané

“Zásadní je zde spolupráce se základními školami. Kromě svých prostor nabízí také své učitele, kteří se ujmou výuky,” uzavřela Iva Kotvová.

Praha 4 pořádá pro seniory i řadu dalších aktivit, a to jak sportovního, tak i kulturního charakteru. Přihlášku a více informací o kurzu naleznou zájemci v časopisu Tučnák a na webových stránkách Prahy 4. Samotná registrace do kurzu proběhna 24. února na Nuselské radnici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu