• Načítám...
>

V Praze 4 jezdí ekologické elektrobusy

  • 4. února 2016,
  • 8:19,
  • PRAHA 4,
  • Josef Mádle

Městská hromadná doprava v Praze má od tohoto týdne nové posily. Jedna z autobusových společností, která zajišťuje přepravu Pražanů, nasadila do provozu dva ekologické vozy, které cestující mohou využít zcela zdarma.

Reklama

Na začátku února byly v oblasti komplexu administrativních budov v Praze 4 nasazeny do provozu dva nové ekologické elektrobusy.

“Spojení jezdí mezi stanicí metra Budějovická a administrativním centrem. Je to z toho důvodu, abychom podpořili ekologický provoz v Praze a snížili emise,” uvedl Daniel Adamka, generální ředitel společnosti Arriva.

Elektrobus, jehož doménou je velmi nízká hlučnost, je vybaven 180 články baterií a na jedno nabití ujede téměř 150 kilometrů. V autobusu je místo pro 73 pasažérů. Provoz ebusu je nejen ekologický, ale také ekonomicky výhodný a při cestování nabízí vyšší komfort.

“Oproti dieselovému autobusu klasického pohonu je elektrobus plynulejší. Samozřejmě jízda a dobržďování do zastávek se s dieselovým autobusem nedá srovnat,” řekl řidič autobusu Jakub Vávra.

Cestování ebusem mezi stanicí metra Budějovická a komplexem administrativních budov je pro cestující zcela zdarma.

“Vycházíme z toho, že cesta do práce by měla být pro lidi co nejpohodlnější. V tuto chvíli zde pracuje přes 12 tisíc lidí a řada z nich využívá MHD,” prozradil Radim Passer, předseda představenstva developerské společnosti.

Za rok na těchto linkách najezdí elektrobusy dohromady přes 42 tisíc kilometrů a společně s dalšími 2 dieselovými vozy přepraví na 750 tisíc cestujících.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu