• Načítám...
>

Praha 4 zvýšila kapacity školky Němčická

  • 8. února 2016,
  • 12:31,
  • PRAHA 4,
  • Barbora Měkotová

Praha 4 rozšířila jednu ze školek na Novodvorském sídlišti. Zvýšená kapacita reagovala na poptávku obyvatelů sídliště.

Stáhnout video
Reklama

Mateřská škola v Praze 4 otevřela nový pavilon. Školka tak přivítala dalších 56 dětí.

“Tato školka vlastně vznikla v prostorách, kde dříve sídlila soukromá vysoká škola. My jsem jako radnice a majitel budovy využili toho, že je hned vedle školka Němčická, a tak jsme se rozhodli ji rozšířit o dvě nové oddělení,” uvedl radní pro Prahu 4 Jaroslav Míth.

“My jsme hlavně potřebovali pokrýt kapacitu pro sídliště Novodvorská, aby skutečně každý, kdo přijde, tak aby mohl umístit dítě v pěší vzdálenosti,” doplnil starosta Prahy 4 Petr Štěpánek.

V novém pavilonu vzniklo kompletní zázemí dětí i personálu školky. “Kromě zdí je tady všechno nové,” řekl Jaroslav Míth.

“Snažili jsme se pro děti vytvořit příjemné prostředí a zároveň jsme se vlastně snažili vyhovět uživateli mateřské školky, aby ten interiér byl maximálně variabilní,” přiblížil Jiří Padevět, projektant školky.

Z nové školky se radují nejen děti, ale i všichni ti, kteří se na stavbě podíleli. “Já bych chtěla poděkovala za investora, že jsme měli dobrého zhotovitele stavby, kterým bylo PP53 a i šikovného projektanta pana Padevěta, šikovného dozora pana inženýra Havránka a touto spoluprací se dosáhlo opravdu dobrého výsledku a toto dílo opravdu stojí za to,” uvedla Iveta Šímová, referentka MČ Praha 4.

Praha 4 nyní plánuje zvýšit kapacity i v dalších školkách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu