• Načítám...
>

Duncan Center připravilo unikátní představení

  • 22. února 2016,
  • 9:04,
  • PRAHA 4,
  • Barbora Měkotová

Mladí a talentovaní tanečníci z pražské konzervatoře Duncan Centre si vyzkoušeli spolupráci s profesionálním choreografem. To jim umožnila škola, která se snaží svým studentům zprostředkovávat setkávání s mistry v jejich oboru.

Reklama

Pražská taneční konzervatoř Duncan centre umožňuje svým studentům propojovat studentský a profesní život již během studia. Považuje to za důležitý aspekt tvůrčího vývoje mladých tanečníků.Zcela nová zkušenost čekala na studenty třetího ročníku.

“Je to poprvé, kdy externí choreograf přichází do školy a má vlastně půl roku možnost ty studenty nějakým způsobem vést v té tvorbě a vytvořit s nimi nějakou choreografii,” uvedl choreograf Jiří Bartovanec.

Jiří Bartovanec má k studentům konzervatoře blízko. Před třinácti lety na ní totiž sám absolvoval. Nyní se vrátil v nové roli - učitele a choreografa. Se studenty třetího ročníku připravil taneční představení na hudbu Igora Stravinského Svěcení jara. “Téma je rituál a je to vlastně Svěcení jara, obětování se tak, aby mohl dále pokračovat ten cyklus toho života,” řekl Jiří Bartovanec.

Studenti si spolupráci s choreografem pochvalovali. Oceňovali především profesionální rozměr představení. “Já když jsem byl ve třeťáku, tak jsem dostal taky takovou příležitost. Takže můžu říct z vlastní zkušenosti, že mě to velmi poznamenalo. Věděl jsem od toho momentu, že chci na jeviště a budu tančit,” dodal Jiří Bartovanec.

Sestavení profesionálního tanečního vystoupení byl pilotní projekt, který se osvědčil. Příští rok tak dostanou tuto příležitost další studenti třetího ročníku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu