• Načítám...
>

Veřejná lednice našla místo v Praze 4

  • 7. března 2016,
  • 12:31,
  • PRAHA 4,
  • Nela Friebová

Každý z nás najde občas v lednici potraviny, které nestihne sníst, a tak je vyhodí do koše. Existuje přitom možnost, jak takovému plýtvání zabránit a ještě tak pomoct někomu jinému. Tou možností je projekt Veřejná lednice.

Reklama

Veřejná lednice, to je projekt pro všechny, kteří neradi plýtvají potravinami. Jednu z Veřejných lednic najdete i v Praze 4.

“Projekt Veřejná lednice pochází ze západní Evropy, především z Německa. K nám se dostal zhruba před 4 měsíci. První projekt vznikl v Českých Budějovicích a v Plzni, první Veřejná lednice v Praze pak funguje v centru Klinika. Nejde o sociální projekt, ale o to, aby se zamezilo plýtvání jídlem,” uvedl Marek Ševčík, spoluzakladatel projektu Veřejná lednice.

Veřejnou lednici v Praze 4 najdete v Centrálním pankráckém parku. Celý projekt funguje na bázi takzvaného food sharingu.

“Když člověk například odjíždí na dovolenou, tak koukne do ledničky, zjistí, že má něco před expirací nebo ovoce, zeleninu. Tak to vezme a přinese do ledničky a jídlo pak nekončí v koši,” vysvětlil Ševčík.

Jídlo si pak může odnést kdokoli, komu se hodí a má na něj chuť. Není přitom pravidlem, že konzument musí do ledničky také něco přinést. Projekt Veřejná lednice se do budoucna plánuje rozšířit i do dalších českých měst.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu