• Načítám...
>

V Praze 4 slavili Den Země

  • 21. dubna 2016,
  • 18:16,
  • PRAHA 4,
  • Redakce

V Praze 4 oslavili Den Země a do parku na Pankráci zamířili Pražané. Z velkorysé nabídky zábavy se těšili hlavně školáci.

Reklama

V krásném počasí si do parku na Pankráci našlo cestu mnoho lidí , aby oslavili den Země, který se nesl v duchu ekologie i bezpečnosti. 

"Je to každoroční oslava dne Země, ke které se připojuje radnice. To je tradice, která trvá už desítky let. My sem tradičně zveme ty nejmenší a připravujeme tady pro ně poměrně široký program. Je to hlavně o recyklaci, o správném nakládání s odpady, o péči o zeleň a chceme aby se nejenom oni, ale hlavně třeba jejich rodiče zamysleli, zda se jim líbí to co je v jejich okolí, jestli není lepší než někde vydláždit něco, tak tam udělat další park, nebo rozšířit zelené plochy. Takže o tom to hlavně je," řekl Petr Štěpánek, starosta Prahy 4.

Vedle ekologie byla tématem i bezpečnost.

"Je to akce, která není ojedinělá. Snažíme se jich dělat víc během celého roku. V září budeme mít další podobnou akci, která bude představovat práci Integrovaného záchraného systému a jsem rád za každou příležitost, kdy můžeme představit práci policie, záchranářů obecně, " doplnil Zdeněk Pokorný, radní pro bezpečnost.

Dětem se ukázky líbily a hned věděly čím chtějí být.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu