• Načítám...
>

Branické divadlo hledá nového provozovatele

  • 28. dubna 2016,
  • 15:10,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Vedení radnice Prahy 4 vyhlásilo výběrové řízení na nového provozovatele Bránického divadla, které bylo dlouhá léta chloubou města. To bylo kvůli špatnému stavu a následným opravám uzavřeno veřejnosti na několik let. Radnice slibuje zájemcům nemalé finanční výhody.

Reklama

Praha 4 hledá nájemce Branického divadla, který bude na této scéně zajišťovat v příštích letech divadelní provoz. V předchozím nabídkovém řízení nájemce nevybrala, protože žádný z uchazečů nesplnil formální podmínky. 

„Něco byly vážné prohřešky typu neoprávnění k podnikání, ale většina z těch chyb se týkala finanční rozvahy,“ řekla Adéla Gjuričová, radní MČ Praha 4. 

Městská část Praha 4 nabídne novému provozovateli několik výhod. Jednou z nich i nižší nájem po dobu jednoho roku. 

„První půlrok se platí jenom 10% nájmu, druhý půlrok polovina, ale úplně nově říkáme, že v prvních dvou letech jsme ochotni to finančně podpořit a tuto částku, která je dána na tři sta tisíc, si právě můžou ti zájemci nyní dát do toho rozpočtu,“ řekla Adéla Gjuričová, radní MČ Praha 4. 

„Minimální výše nájemného je dvacet dva tisíc korun. Je na případném zájemci kolik nám nabídne tak, aby byl úspěšný ve výběrovém řízení,“ řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4. 

Výhody však nebudou zadarmo. Zájemci výběrového řízení musí přinést pestrý a vícegenerační program. 

„To musí být nějaký originální dramaturgický projekt a musí to i plnit funkce komunitní,“ řekla Adéla Gjuričová, radní MČ Praha 4. 

„Určitě něco pro děti, protože kromě Danken centra tady zase není takového vyžití pro děti tady ve spodním Braníku a líbilo by se mi třeba i pantomima, která dřív tady bývala zajímavá, na kterou jsem chodila,“ řekla Daniela Lepšová, obyvatelka MČ Praha 4. 

Přestože Branické divadlo prošlo rozsáhlou rekonstrukcí, nový provozovatel bude muset počítat s dalšími investicemi. 

„Nový provozovatel bude muset vybudovat pro kvalitní provoz i divadla novou zvukotechniku a světelnou techniku,“ řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4. 

Vedení radnice neskrývá vysoké ambice. Branické divadlo chce otevřít veřejnosti už v září tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu