• Načítám...
>

Malí, velcí spisovatelé soutěžili v Praze 4

  • 28. dubna 2016,
  • 16:02,
  • PRAHA 4,
  • Gerhard Hadi

Městská část Praha 4 letos vyhlásila u příležitosti Mezinárodního dne dětské knihy literární soutěž pro děti. Jmenovala se Malí, velcí spisovatelé

Stáhnout video
Reklama

Městská část Praha 4 tento rok vyhlásila literární soutěž k mezinárodnímu dni dětské knihy „Malí a velký spisovatelé“, kde žáci základních škol se mohli stát na chvíli ilustrátory různých knih. 

„V dubnu vždycky probíhá řada akcí, které podporují čtení a knižní kulturu u našich občanů a dětí zvlášť a my jsme se rozhodli k té akci připojit. Vyhlásili jsme soutěž o nejkrásnější knihu Prahy 4 s tím, že to neměli být ty oficiálně vydávané knihy, ale knížky, které si vyrobí děti sami,“ řekla Adéla Gjuričová, radní MČ Prah 4. 

Smyslem soutěže bylo nabídnout žákům obou stupňů základních škol z Prahy 4 možnost napsat, ilustrovat a vyrobit si vlastní knihu, poslat ji do soutěžního souboje. Během soutěže se přihlásilo skoro 110 knih. Členy poroty se stali kromě jiného i Ivana Peroutková, spisovatelka, ilustrátorka, která píše knihy nejen pro dospělé, ale i teenegery. 

„My jsme to posuzovali podle originality. Jako když to bylo vidět, že je to původní, tak to je poznat, než když třeba paní učitelka trochu pomáhala, tak jsme dali přednost opravdu, když tam bylo vidět, že je to původní z dětské hlavy. Myslím, že to bylo nápaditější než ta literární část, ta výtvarná,“ řekla Ivana Peroutková, spisovatelka. 

Soutěž se vyhlásila k příležitosti Mezinárodního dne dětské knihy. O soutěž byl velký zájem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu