• Načítám...
>

Do boje proti drogám se vydala Praha 4

  • 14. května 2016,
  • 23:00,
  • PRAHA 4,
  • Johanka Hubičková

Nuselská radnice a s ní celá Praha 4 spustila projekt čistá čtyřka. Prvním krokem bylo seznámení s problematikou drog a závislosti se všemi, kteří se touto problematikou zabývají a setkávají se s ní profesně, občansky, nebo uživatelsky.

Reklama

V Nuselské radnici proběhla mezioborová komunitní konference Čistá čtyřka s úvodním tématem závislost.

"Cílem této aktivity je spojit odborníky, kteří se nějakým způsobem zaměřují na problematiku drogové závislosti, drog obecně. abychom si vyměnili informace, abychom si nějakým způsobem vymezili své působnosti," konstatoval Zdeněk Pokorný (STAN), radní MČ Praha 4.

"Smyslem dnešního setkání je v podstatě vytvořit jakousi platformu pro budoucí komunikaci všech zúčastněných, kteří v rámci Prahy 4 mají co říct k drogové problematice. To znamená, je to snaha o definici problémů a postupné hledání řešení těchto problémů. Závislosti jsou v současné době zcela obecnou problematikou, která se může týkat od školství až po každodenní politiku, přes každou rodinu, kde ten problém může nastat. Proto by bylo dobře, aby byly obecně šířeny korektní správné informace, aby byla hledána řešení, která mají nějaký podklad, aby se ta situace mohla, řekněme, stabilizovat a vylepšit," uvedl Vratislav Řehák, odborník na drogové téma.

"Strážníci Městské policie hl. m. Prahy, myslím, že mohu hovořit za Prahu 4, tak se zejména zabývají sběrem injekčních stříkaček a jehel a vůbec celého infekčního materiálu. V průběhu roku standardně strážníci seberou na Praze 4 až 15 až 2 tisíce stříkaček, jehel a dalšího materiálu. Maminky na dětských hřištích a pískovištích naleznou tento materiál, takže strážníci přijedou, protože jsou vyškoleni ke sběru tohoto materiálu," řekl René Štýbl, ředitel obvodního ředitelství Praha 4.

Celé setkání bylo prvním velkým krokem pro budoucnost čisté a bezpečné Prahy 4.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu