• Načítám...
>

Dětské skupiny v Praze 4 děti baví

  • 3. června 2016,
  • 13:35,
  • PRAHA 4,
  • Barbora Měkotová

Předškolní zařízení zahrnují i takzvané jesle. Ty mohou rodiče využívat od jednoho roku dítěte. Praha 4 se pyšní nadstandardní kapacitou předškolního programu pro nejmenší.

Reklama

V Rabasově ulici v Praze 4 se tancovalo, zpívalo, malovalo a skotačilo. Děti a rodiče se přišli podívat do zdejšího předškolního zařízení.

"Letos poprvé je to den otevřených dětských skupin, ne den otevřených jeslí, protože od 1. ledna jsme dětské skupiny," uvedl Jan Schneider, ředitel Zdravotnického zařízení MČ Praha 4.

Dětské skupiny jsou z velké části financovány z Evropského sociálního fondu, což přispívá k rozvoji zařízení.

"Určitě díky novým možnostem financování budeme mít prostor dát víc peněz do vzdělávání pracovníků tak, aby se ty služby dál rozvíjely a abychom pochytali všechny moderní trendy," vysvětlil Jan Schneider.

Dětské skupiny jsou určené pro děti od jednoho roku do tří let. Rodiče tuto možnost vítají, o děti je během dne dobře postaráno a také jsou připraveni na následný vstup do školky.

"Umí se obléknout, nemají plenky, udržují hygienu a paní učitelky v mateřských školkách to velice kvitují," poznamenala Simona Hanusová, hlavní vedoucí Dětských skupiny Rabasova.

Jednou z věcí, kvůli které se sem děti vrací je i krupičná kaše, která je tu vyhlášená, chodí sem na ní mlsat i někteří rodiče. Zdravotnické zařízení Prahy 4, které dětské skupiny zajišťuje pořádá pro rodiče i další služby.

"Co jsme rozjeli a dál to funguje je domácí hlídání, tzn. máme chůvy, které zároveň i školíme," dodal Jan Schneider.

Rodiče mají o dětské skupiny velký zájem, už teď jsou zaplněna místa na další rok.

"Tady na tomto zařízení fungují čtyři dětské skupiny, s kapacitou na dvacet dětí na každou dětskou skupinu," sdělila Simona Hanusová.

"Je to kapacita poměrně značná, rozhodně největší v rámci Prahy i celé České republiky," dodal Jan Schneider.

Rodiče si mohou být jisti, že svěřují svou ratolest do správných rukou, dětem se zde věnuje odborně vyškolený personál - zdravotní sestry a ošetřovatelky s pedagogicko - psychologickým vzděláním.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu