• Načítám...
>

Nordic Walking v Praze 4

  • 4. června 2016,
  • 8:55,
  • PRAHA 4,
  • Redakce

Severská chůze neboli Nordic Walking, tak takové procházky si pro vás připravila městská část Praha 4 společně s organizací Holky v pohybu. Pro místní to ale není úplná novinka.

Reklama

„Já jsem si přála, je to více jak osm let, aby Praha 4 měla něco pro své seniory nového. Nordic Walking tady nebyl, tak se vlastně zrodil nápad Nordic Walking,“ řekla Lucie Michková, zastupitelka MČ Praha 4. 

Každá procházka má svůj pevný řád. 

„Na začátku každé lekce je takové krátké protažení, které je vidět v tuhle chvíli za mnou. Pak se vždycky rozdělíme na dvě části. Jedno zdatnější družstvo jde s jednou z lektorek nebo jedním z lektorů, podle toho kdo je na místě, a ty jdou takové větší kolečko asi pětikilometrové. Pak je tady skupinka začátečníků a ty se tady nejdřív učí jak správně chodit, aby nedělali zbytečné chyby, a pak jdou takovou pomalejší trasu jeden až dva kilometry podle toho jak jsou zdatní,“ řekla Hanka Čepová, instruktorka Nordic Walking. 

Motivy k pohybu můžou být různé. „Že zhubnu jednak, jednat že se mi upraví krevní tlak a srdíčko,“ řekla seniorka z Prahy 4. 

„Už s holema chodím a chtěla bych se přesvědčit jenom, že to dělám dobře,“ řekla seniorka z Prahy. „Očekávám od toho pohyb, rozhýbat záda a tak,“ řekla seniorka z Prahy 4. 

Teď už stačí jen najít odvahu a přijít na správné místo. 

„Lekce Nordic Walking jsou pro seniory z Prahy 4 zdarma. Zapůjčíme jim hole, stačí jenom, když přijdou s dobrou náladou ve čtvrtek sem do Krčského lesa ve tři hodiny nebo v úterý na Branickou cyklostezku dole v Braníku,“ řekla Lucie Michková, zastupitelka MČ Praha 4. 

Jestli vás tento pohyb zaujal, začít se dá v každém věku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu