• Načítám...
>

Jďete do letního kina. U Keplera hrají novinky i klasiku

  • 4. srpna 2022,
  • 15:04,
  • PRAHA 6,
  • Marek Tereba

Čas letních kin je tady! V Praze je takzvaných "letňáků" nepřeberné množství, my ale pro vás máme jeden konkrétní tip. Do Letního kina u Keplera se můžete vydat každý týden až do konce letních prázdnin.

Reklama

Teplé a dlouhé letní večery jsou tady a nastal tak ideální čas vyrazit do letního kina. Jedno takové stojí nedaleko Pražského hradu v Parku Maxe van der Stoela. Promítat bude až do září a nabídne opravdu slušnou řádku filmů. 

"Letos jsme zvolili několik témat. Jedno z těch témat jsou nezávislé filmy Jima Jarmusche, což je celá kolekce osmi filmů z jeho počátků až do současnosti. Z archivů se snažíme vytáhnout ty nejlepší kultovní filmy. Takže budeme dávat filmy od Davida Lynche a Quentina Tarantina. Budeme mít filmy od Kubricka, od Alfreda Hitchcocka," nastínil Marek Škarpa, dramaturg kina Dlabačov.

Na své si přijdou i milovníci českých filmů, a to nejen těch nových, ale i známých klasických.

"Máme tam jednak české filmové novinky. Takže budeme mít Tři tygři, budeme mít Svěrákův film Betlémské světlo. No a takovou jako naší srdcovkou bude letos celá kolekce filmů Svěrák-Smoljak. Ty jejich nejslavnější komedie. Takže samozřejmě začínáme klasikou Jáchyme, hoď ho do stroje! A pokračujeme všemi těmi spoluprácemi Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka," upozornil Marek Škarpa, dramaturg kina Dlabačov.

No a kdo zrovna neholduje filmu, a chtěl by se pobavit, i ten je v kině u Keplera vítán.

"Zveme diváky jak v červenci, tak i v srpnu na Stand-up u Keplera, kde budeme mít nejméně tak šest standupistů, kteří tady rozzáří večer. A v soboty odpoledne tady hrajeme divadlo pro děti," doplnil Marek Škarpa, dramaturg kina Dlabačov.

"Letňák" u Keplera promítá filmy vždy ve čtvrtek, v pátek a v sobotu po 21. hodině. Občerstvení a deky jsou na místě k dispozici a vzít sem můžete i svého čtyřnohého, psího miláčka. Jen nezapomeňte na vodítko. Kapacita je sto návštěvníků a dostanete se sem i městskou hromadnou dopravou. Tramvají 25 do zastávky Park Maxe van der Stoela. A dojít se sem dá také od zastávky 22 Pohořelec." Celý program a informace najdete na stránkách letnikinoukeplera.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu