• Načítám...
>

Sportovní areál na Ořechovce dostal luxusní klubovnu

  • Dnes,
  • 7:10,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Sportovní areál s tenisovými kurty v Praze 6 na Macharově náměstí dostal po letech novou klubovnu. Moderní prosklená dřevostavba tak nahradila chátrající ubytovnu, která léta hyzdila centrum Ořechovky.

Reklama

Vedení Prahy 6 slavnostně otevřelo novou klubovnu při sportovním areálu s tenisovými kurty na Macharově náměstí. Elegantní prosklená dřevostavba tak nahradila chátrající ubytovnu, která léta hyzdila centrum Ořechovky.

,,Dneska vlastně oslavujeme svátek pro Ořechovku a pro Prahu 6, protože máme kolaudaci Besedy Ořechovka, klubovny a zázemí sportovního areálu, který tady máme. Je to velká slavnost, protože ještě před pár lety tady stála odporná ubytovna, kterou se nám podařilo strhnout a postavit tady tento architektonický skvost," radoval se starosta městské části Praha 6, Jakub Stárek (ODS).

Budova je z části prosklená a z části z dubového dřeva. Architekti se při jeho navrhování inspirovali stylem první republiky a tak využívali prvky jako sokl, sloupy nebo překlad s římsou.

,,Je stavěná ze dřeva tak, aby byla lehká, aby měla takový charakter pavilonu, takové jako lehčí stavby do parku. Ten dům je uprostřed náměstí, takže je to takový pavilon, je to pavilonovitá stavba, která slouží jako zázemí pro ty tenisové kurty a případně další sportoviště a má je umístěné dole v suterénu tak, aby ten objem nahoře té stavby byl co nejmenší," popisoval svou práci architekt Pavel Hnilička.

V nadzemní části je klubovna s terasou s možností sledovat dění na kurtech. Srdcem budovy je pak kavárna určená pro širokou veřejnost. Vedení radnice teď plánuje také rekonstrukci samotného sportoviště.

,,V současné době se projednává stavební povolení, takže pokud se nám ho podaří získat do konce roku, mohlo by se to v příštím roce na jaře realizovat. Ještě takovým dalším krokem by mělo být mobilní kluziště, které by tady přes zimu mohlo fungovat místo sportovních aktivit," doplnil plány radnice zastupitel městské části Praha 6, Jiří Lála (ODS).

Stavba moderní budovy trvala zhruba rok a radnici Prahy 6 přišla na 43 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu