• Načítám...
>

Radnice Prahy 8 uspořádala letní kino zdarma

  • 28. července 2023,
  • 15:32,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

I letos baví pojízdná promítací plátna Pražany po celé metropoli. Výjimkou není ani městská část Praha 8. Ta své nafukovací plátno rozprostřela na prostranství pod Libeňským zámkem. Koncem července tady navzdory nepřízni počasí zahájili šestidenní promítací maraton letního kina. A stejně jako loni bylo i tentokrát pro návštěvníky zdarma.

Reklama

Jedinečná příležitost nejen pro obyvatele Prahy 8. To bylo letní kino na prostranství před Löwitovým mlýnem vedle Libeňského zámku. Zdejší radnice tady v rámci posledního červencového týdne uspořádala první ze tří večerních promítání zdarma.

"Do budoucna by se toto místo mělo stát významným kulturním centrem nejen Libně. I proto Praha 8 do prostranství u Velkého mlýna směřuje různé kulturní aktivity. Premiéru na konci července i srpna zde má Letní kino v podzámčí, kdy celkem během 6 dnů nabídneme zdarma 6 českých úspěšných filmů, například Špunti na vodě, Po čem muži touží nebo Pelíšky," řekl Martin Šalek - mluvčí MČ Praha 8.

Prvnímu letošnímu promítání ale zpočátku nepřálo počasí. 

"Stále pršelo ještě před 20 minutami, takže jsme vevnitř v knihovně připravili provizorní prostory, kde tam je velká obrazovka a vzhledem k tomu, že se to vyčasilo, tak to honem přesunuli zase ven," řekl Zdeněk Šír - vedoucí Odboru kultury, sportu a památkové péče MČ Praha 8.

Nakonec tak přeci jen před Libeňským zámkem na návštěvníky čekala projekční plocha o velikosti asi 6,5x4 metry pod širým nebem.

"Je to nafukovací plátno, my jsme s tím počítali, že tady budeme teď dělat takové ty kulturní akce, takže jsme toto s tím pořizovali. Vzadu je klasický kompresor, je to něco, jako jsou skákací hrady pro děti, tak je to vlastně plátno," řekl Zdeněk Šír - vedoucí Odboru kultury, sportu a památkové péče MČ Praha 8.

anketa

"Co vás sem přivedlo za deštivého počasí, těšíte se na kino?"

"Máme rádi letní kino, tak jsme přišli, i když není úplně ideální počasí, ale to nám nevadí."

"S dětmi jsme hlavně přišli tady na to kino."

"Není vám zima?" 

"Vůbec. Je vám zima?"

"Ne, mně vůbec ne."

"Kluci, těšíte se dnes na kino?"

"Jo."

"A co dávají?"

"Špunti na vodě."

"Myslíte, že to bude dobrý film?"

"Jo."

Ten, kdo promítání nestihl, nemusí zoufat. Vedení radnice totiž plánuje další ještě během srpna. Program letního kina najdete na webových stránkách Prahy 8.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu