• Načítám...
>

V parku na Karlínském náměstí se věnovali duševnímu zdraví

  • 11. září 2023,
  • 0:08,
  • PRAHA 8,
  • Veronika Kuželková

V Praze 8 se konal již potřetí Den duševního zdraví. V příjemném prostředí parku na Karlínském náměstí se představila řada neziskových organizací a odborníků. Na akci byla k vidění i ukázka canisterapie a v "tulikoutku" organizace Léčivé tlapky se mohli návštěvníci pomazlit s canisterapeutickými pejsky.

Reklama

V parku na Karlínském náměstí se konal třetí ročník akce Den duševního zdraví. Téma letošního ročníku bylo “O vzteku a jiných dobrých emocích” a návštěvníci se tu měli možnost dozvědět spoustu informací a tipů, jak si poradit se svými emocemi, ale i spoustu dalších zajímavých doporučení, jak pečovat o své psychické zdraví. Mohli se poradit s odborníky mnoha různých organizací, těch tu letos bylo více než 15.

"Je tady představeno více než 20 organizací, které se věnují péči o duševní zdraví, takže lidé si tu mohou vzít vizitky, podívat se na organizace, které se nějakým způsobem věnují péči o duševní zdraví a celý den jsou tu workshopy a moderované diskuze s , certifikovanými psychoterapeuty, je tady i canisterapie, jak pejsci pomáhají lidem, teď tady právě probíhá workshop na mindfulness, takže je celý den bohatý program," řekla Hana Novotná (STAN), zastupitelka MČ Praha 8.

Pro děti zde byly připraveny tvůrčí dílničky a aktivity, aby se dospělí mohli zastavit a v klidu si popovídat.

"Já si myslím, že od toho prvního ročníku jsme se hodně posunuli, co se týká profesionality, máme tady moderátora, ty diskuze jsou opravdu s odborníky, kteří se tomuto tématu věnují v celé České republice, takže za to jsem moc ráda, že se nám povedlo sem získat opravdu certifikované pracovníky, není to jen nějaká ezoterapie, je to opravdu certifikovaná psychologická pomoc. Já se těším na ten workshop mindfulness a tím, že mám malou dcerku, tak se určitě půjdeme podívat na pejsky a podíváme se na canisterapii," řekla Hana Novotná (STAN), zastupitelka MČ Praha 8.

Světový den duševního zdraví připadá na 10. října a jeho cílem je šířit osvětu o tématu duševního zdraví a připomenout důležitost péče a prevence duševních onemocnění. Pokud trpíte změnami nálad, nespavostí, máte úzkosti či další psychické obtíže, nebojte se o svých problémech mluvit a vyhledat odbornou pomoc.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu