• Načítám...
>

Praha 10 ocenila u Trmalovy vily nejlepší sportovce

  • 17. června 2024,
  • 20:27,
  • PRAHA 8,
  • Ladislav Jakub

.

Reklama

Letní slavnost v zahradě připomínalo ocenění těch nejlepších sportovců Prahy 10. Konalo se v areálu Trmalovy vily, u díla architekta Jana Kotěry, které je ukázkou tvorby rodinných sídel první poloviny 20. století. Tato městská část tak chtěla poděkovat všem, kteří něčeho dosáhli v nějakém sportu provozovaném na Desítce. Vyhlašováno je několik kategorií, letos ale s jednou novinkou. 

"Je tady několik kategorií dětských od 6 let až po věk 21 let. Pak jsme tady historicky měli dospěláckou kategorii, tu jsme letos trošku transformovali, protože vnímáme, že v té dospělé kategorii už jde o špičkové profesionální sportovce, kteří už dosáhli takových úspěchů, že toto pro ně třeba není tak významné, ale nahradili jsme to místo toho cenou za oddanost sportu, kde se zaměřujeme spíše na osobnosti, které se věnují celý život tomu sportu a mají v něm nějakou přidanou hodnotu i pro své okolí," řekl Pavel Šutka (ODS) místostarosta MČ Praha 10.

Cenu za oddanost sportu na Desítce získal šestaosmdesátiletý Josef Vonášek. 

"Doteď se věnuje atletice, běhu, má za sebou neuvěřitelné množství soutěží, to jsou skutečně stovky a tisíce závodů a když jsme tady dnes všichni slyšeli tu číslovku u jeho věku, tak málokdo tomu mohl věřit, když se na něj podívali," řekl Pavel Šutka (ODS) místostarosta MČ Praha 10.

"U té atletiky dělám vše, dá se říci, hlavně víceboj, desetiboj, je tam 150 startů," řekl Josef Vonášek, oceněný za oddanost sportu.

Nejmladší kategorii zase zastoupila judistka Lilian Viktorie Musilová. 

"Na závody trénuji čtyřikrát týdně a na závody jezdím každý týden nebo ob týden," řekla Lilian Viktorie Musilová, oceněná judistka.

Další cena putovala do rukou hendikepované tanečnice Marcely Řasové, ta se věnuje paradance. 

"Já jsem vždy milovala tanec, dělám taneční pohybovou terapii pro lidi na vozíku a nebo už pohyblivé a před 2 lety jsem zjistila, že jde opravdu tančit na vozíku jako tančit, ne se jen tak plácat a chtěla jsem to vyzkoušet. A protože jsem soutěživá, tak jsem se i zeptala, jestli náhodou nemohu soutěžit a už to bylo," řekla Marcela Řasová, oceněná hendikepovaná tanečnice.

Oceněných bylo ale mnohem víc.

"Máme tady na území množství klubů, ty nejznámější dva jsou fotbalové a sídlí pár metrů od sebe," řekl Pavel Šutka (ODS) místostarosta MČ Praha 10.

"My se těm klubům snažíme v maximální míře pomáhat, snažíme se s nimi nějak spolupracovat, posíláme jim pravidelně nějaké finanční prostředky a také je podporujeme ve spoustě dalších věcí," řekl Viktor Lojík, předseda výboru pro sport a volnočasové aktivity.

Ale není to jednoduché, v Praze 10 je totiž více než 100 sportovních klubů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu