• Načítám...
>

Novinkou Dětského dne v Újezdě byla olympiáda

  • 24. června 2024,
  • 11:57,
  • PRAHA 18,
  • Věra Dušková

Tradiční dětský den proběhl v městské části Praha – Újezd. Děti si mohly užívat řadu atrakcí a také se poučit o práci záchranářů.

Reklama

Prostor kolem hasičské zbrojnice městské části Praha – Újezd opět ožil dětským smíchem. Na tradičním dětském dnu se tu děti mohly opět náležitě vyřádit, ale také se něco dozvědět.

"Paní místostarostko, co všechno jste si pro děti připravili na letošek?"

"Na letošní rok jsme si připravili bohatý program, je tu Policie České republiky, máme tady i auto, které je v Česku prototyp, je to auto, které se používá při demonstracích, určitě jste si ho natočili, dále tady máme vodní záchranáře jako každý rok, je tady plně vybavená sanitka, takže se děti mohou podívat, co takoví záchranáři s sebou vozí k nehodám, dále je tu skákací hrad," řekla Jana Draštíková (STAN) - místostarostka MČ Praha - Újezd.

"Součástí našeho programu máme i střelbu ze vzduchovky, kterou zařizují naši hasiči, pak tam máme nějaký naučný odborný program pro ty nejmenší, součástí dnešního dne pro děti je i ukázka výcviku drezury koní, koně jsou cvičení na demonstranty a v případě nějakého policejního zásahu. Hasiči z Jižního Města a naši hasiči si připravili takzvaný travers, takže jak vidíte, tady za námi se slaňují děti, lezou na lezeckou stěnu a nebo jezdí po tom traverzu. Znázorňují to, jak by se měli dostat z výškové budovy v případě požáru při zachraňování osob, jak by se ty osoby měly dostávat na zem nebo do bezpečného prostoru," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha - Újezd.

Novinkou v letošním programu bylo i sportovní klání.

"Je tady náš dvorní bavič pan Bílek, který přiveze olympijské hry, to znamená, že děti soutěží ve skoku do dálky, soutěží v hokeji, ping-pongu," řekla Jana Draštíková (STAN) - místostarostka MČ Praha - Újezd.

"Dnešní děti jsou náročné, jak je lze zaujmout na takové akci?"

"Snažíme se vymýšlet pořád nějaké nové věci, teď jsme vyrobili soutěž, co se týče olympiády, tak všelijaké hry jsme k tomu vymysleli, doplňujeme to balonky, že děláme a tvarujeme balonky, vyrábíme různé dílničky, máme tady něco, co si mohou nalepit na olympijské medaile, takže jsou tady různé motivy," řekl Aleš Bílek - loutkoherec Loutkového divadla Vysmáto.

Dětský den je pro městskou část Praha – Újezd vždy jednou z vrcholových akcí, jejíž tradice sahá tak dlouho do minulosti, že už si ani místní nepamatují, kdy vlastně začala.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu