• Načítám...
>

Osmička se opět vrhla na duševní zdraví

  • Dnes,
  • 9:12,
  • PRAHA 8,
  • Veronika Kuželková

V Praze 8 se na území Karlína konal 4. ročník akce Den duševního zdraví. Téma letošního ročníku bylo “O strachu a odvaze” a návštěvníci se tu měli možnost dozvědět spoustu informací a tipů, jak si s těmito emocemi poradit, ale i spoustu dalších zajímavých doporučení, jak pečovat o své psychické zdraví.

Reklama

Rok se s rokem sešel a na Osmičce dali opět prostor duševnímu zdraví. A to dokonce už po čtvrté. Pro tentokrát se věnovali tématům, jako jsou odvaha a strach. V příjemném prostředí Karlína se proto představila řada neziskových organizací i odborníků.

"My vnímáme jako velmi důležité pečovat nejenom o fyzické zdraví, ale i o to psychické. Já si osobně myslím, že tak, jak vás může skolit a paralyzovat zlomená noha, tak úplně stejně to může udělat nějaká duševní nemoc, psychické problémy, které ale bohužel nejsou vidět. Pořád si myslím, že v České společnosti je tahle otázka malinko tabu. Ne úplně všichni jsme schopni se o ni bavit tak, jako se bavíme o nějakých fyzických problémech. Takže proto se snažíme rozšiřovat povědomí o péči o duševní zdraví. Návštěvníci se tady mohou bez obav ptát na úplně cokoli je zajímá," upozornila Hana Novotná (STAN), zastupitelka MČ Praha 8.

"Primárně to vnímáme jako prostor pro setkání odborníků s veřejností. Je to takový mezistupeň pro to, aby sem měli možnost lidé z ulice, kteří přijdou na různé akce setkat s odbornými organizacemi. Zjistit jakým způsobem funguje péče o duševní zdraví v České republice," konstatoval Ondřej Pečený, člen společnosti Česká asociace pro psychoterapii, z.s.

"Spolupráce s Prahou 8 je vynikající. Nám velice vyhovuje to, že dostáváme komfort v prostoru, v zajištění, a tak dále. Zároveň komunitní způsob žití na Praze 8 tomu perfektně prospívá," doplnil Ondřej Pečený, člen společnosti Česká asociace pro psychoterapii, z.s.

"Každý ročník je snad o to lepší nežli ten minulý. Já jsem opravdu ráda, že se snažíme každý ročník něčím vylepšit. Měli jsme tady spoustu odborníků, organizací. Spoustu návštěvníků, kteří se přišli nejen podívat na ty organizace, které se na Praze 8 věnují péči o duševní zdraví, ale účastnili se i workshopů, které jim daly konkrétní informace a rady k tomu jakým způsobem se o své duševní zdraví starat," doplnila Hana Novotná (STAN), zastupitelka MČ Praha 8.

Světový den duševního zdraví připadá na 10. října a jeho cílem je šířit osvětu o tématu duševního zdraví a připomenout tak veřejnosti důležitost péče a prevence psychických onemocnění.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu