• Načítám...
>

Praha 9 pomáhá

  • Dnes,
  • 18:01,
  • PRAHA 9,
  • Dominika Čompová

Od 18. do 25. září 2024 organizuje MČ Praha 9 sbírku trvanlivých potravin, hygienických a čisticích potřeb. Dary budou předány Potravinové bance, která je rozdělí do oblastí nejvíce postižených nedávnými záplavami.

Reklama

MČ Praha 9 se rozhodla zorganizovat sbírku, která má pomoci obyvatelům postiženým ničivými záplavami. V případě přírodních katastrof je potřeba jednat opravdu rychle, což pro MČ Praha 9 nebyl žádný problém. 

"My tady v Praze 9 nejsme ve sbírkách potravin a hygienických potřeb úplní nováčci, takže jsme byli schopni velmi rychle zareagovat, protože už to máme natrénované. Pravidelně děláme Mikulášskou a Velikonoční sbírku potravin a hygienických potřeb vždy pro nějakou neziskovou organizaci. Tím pádem my jsme se v  úterý dohodli, že uděláme na radnici sbírku a od středy od rána začala běžet," řekla Kamila Matějková (Praha 9 sobě) - místostarostka MČ Praha 9.

Obyvatelé Prahy 9 jsou opravdu štědří. Zapojují se i školy, například základní škola Novoborská, kam ráno nosí rodiče s dětmi dary.

"Auta vyjely do postižených vesnic ve čtvrtek s první základní pomocí, dneska jsme odváželi jednu velkou dodávku úplně naplněnou po střechu," řekla Kamila Matějková (Praha 9 sobě) - místostarostka MČ Praha 9.

Sbírka je otevřena vždy v době otevírací doby městského úřadu a vybrané potraviny a hygienické potřeby poputují k těm, kteří čelí následkům této přírodní katastrofy. Každý může přispět, ať už balenou vodou, instantními potravinami nebo čisticími prostředky.

  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu