• Načítám...
>

Primátor přijal na Nové radnici hráčky lakrosu

  • 9. dubna 2019,
  • 18:19,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražský primátor Zdeněk hřib a radní pro sport Vít Šimral přijali v budově Nové radnice český juniorský reprezentační lakrosový tým. Ten se letos v srpnu vydá do Kanady na Mistrovství světa bojovat o medaile. Setkání hráček s vedením města se tak zúčastnila i kanadská velvyslankyně a naše kamery byly u toho.

Reklama

Příjemná a uvolněná atmosféra. Tak by se dalo popsat přijetí českého juniorského reprezentačního lakrosového týmu na pražském magistrátu. Hráčky zde osobně uvítal primátor Zdeněk Hřib společně s radním pro sport Vítem Šimralem.

"Praha podporuje mnoho sportů pro různé generace. Samozřejmě lakros nezůstává stranou. Tento český lakrosový tým patří k evropské špičce a já doufám, že teď ze šampionátu v kanadském Peterborough dovezou i nějakou medaili," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Naším cílem letošní sezóny je postavit silný tým a uspět na Mistrovství světa," řekla Tierney Larson, trenérka českého lakrosového týmu.

Vzhledem k tomu, že hráčky lakrosu už letos v srpnu odcestují do Kanady reprezentovat ČR na Mistrovství světa, nechyběla na společném setkání ani kanadská velvyslankyně.

"Je pro mě velmi vzrušující tu dnes být. Myslím si, že mladé ženy, které sportují, jsou perfektně připraveny pro život. U nás v Kanadě je lakros druhým nejrozšířenějším sportem se 150 lety tradice," řekla J. E. Barbara C. Richardson, kanadská velvyslankyně.

Společné focení, neboli selfie na balkóně Nové radnice, iniciovala sama kanadská velvyslankyně a hráčky se nenechaly dlouho přemlouvat. Kromě zážitku ze setkání na radnici tak mají i památku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu