• Načítám...
>

Praha udělala další krok k vlastní bytové výstavbě

  • 4. června 2021,
  • 9:40,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Další výrazný krok k vlastní bytové výstavbě udělalo hlavní město. Rada totiž na svém jednání schválila Zadání investora pro městskou bytovou výstavbu. Tento dokument popisuje například standard nové bytové zástavby nebo třeba materiály, které by měly být při stavbě použity.

Reklama

Rada hlavního města schválila Zadání investora pro městskou bytovou výstavbu. Tento dokument shrnuje parametry zadání pro kvalitní a odbornou přípravu konkrétních projektů městského nájemního bydlení.

"Zpracovává určitou rukověť investora ke stavbám převážně bytovým, které bude město stavět a ta rukověť klade důraz nejen na architektonickou a urbanistickou kvalitu na krajinu, která se bude tvořit, ale právě i na úspornost a určitou rozumnost té výstavby tak, aby v tom cyklu té stavby, třeba stoletém, město nevykládalo zbytečné prostředky na údržbu," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Díky schválenému zadání nebude město muset u každého nového bytového domu od nuly vymýšlet, jaké má být dispoziční řešení a skladba bytů, což urychlí přípravu projektů.

"Ten dokument popisuje, jak nastavit kvalitu, jak nastavit ten mix těch bytů jak z hlediska kvantity, kvality, tak i z hlediska různých rozměrových parametrů. Ale není to nějaká rigidní norma, která by říkala, že přesně musí být toto takto, ale stanovuje určité rozmezí, které je vhodné dodržet a zejména stanovuje některé zásadní parametry jako životnost materiálů a životnost stavby, životnost mechanických součástí stavby a podobně," řekl Petr Urbánek, ředitel Pražské developerské společnosti.  

Obdobné standardy existují i v mnoha západoevropských městech. V Praze ale dosud dokument, který by jasně definoval konkrétní požadavky města, na podobu připravované bytové výstavby chyběl.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu