• Načítám...
>

Praha aktualizovala rozvoj tramvajových tratí

  • 6. června 2021,
  • 21:20,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražští radní schválili aktualizaci strategie rozvoje tramvajových tratí do roku 2030. Dokument se týká mimo jiné tramvajové trati v úseku Divoká Šárka - Dědina, která je v pokročilé fázi příprav, ale také plánované trati na Václavském náměstí. Tento dokument je pro pražský Magistrát důležitý z hlediska upřesnění, jaké plánované tramvajové tratě budou pro město přínosem.

Reklama

Pražští radní schválili aktualizaci strategie rozvoje tramvajových tratí do roku 2030. Jedná se o dokument, který shrnuje rozvoj páteřního systému pražské MHD.

"Materiál shrnuje a rozděluje tramvajové trati do několika okruhů. Ten první okruh, tak to jsou ty tramvajové tratě, které jsou v nejbližším stádiu přípravy, jedná se o tramvajovou smyčku Zahradní Město, kde běží již realizace, tramvajovou trať Barrandov - Holyně, kde zahájíme realizaci v pátek a dále tramvajovou trať Modřany - Libuš, kde probíhá výběrové řízení," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Dokument se týká také tramvajové trati v úseku Divoká Šárka - Dědina, která je v pokročilé fázi příprav, ale také plánované trati na Václavském náměstí. 

"Další tramvajové trati, které jsme zahájili, je třeba tramvajová trať ke Strahovskému stadionu a pak jsou to návazné úseky, třeba návazný úsek na tramvajovou trať Barrandov - Holyně, tak je to Holyně - Slivenec včetně smyčky. To jsou tramvajové trati z Václaváku, o kterých se v podstatě dříve ještě příliš neuvažovalo a nyní již běží projekční příprava," řekl Adam Scheinherr. 

Tento dokument je pro pražský Magistrát důležitý z hlediska upřesnění, jaké plánované tramvajové tratě budou pro město přínosem. Ty následně hlavní město vybude. K financování stavby má primárně posloužit nový operační program Doprava 3 a také dotační program EU.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu